Trappen van Hakugyokurō

Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

+7
Lyari
Yuki Kuro
RemiliaxScarlet
Faolinn
TH-chen
Deviljho
Sophie
11 plaatsers

  De Yōkai van Gensōkyō (Weerwolven ronde 24 - spelleider Nekotaku)

  Nekotaku
  Nekotaku
  Moderator


  Leeftijd : 38
  Speciale vermogens : Kan in het binair tellen tot 10

  De Yōkai van Gensōkyō (Weerwolven ronde 24 - spelleider Nekotaku) Empty De Yōkai van Gensōkyō (Weerwolven ronde 24 - spelleider Nekotaku)

  Bericht van Nekotaku do okt 16, 2014 8:49 pm

  Intro

  Er is een plaats die begint waar onze wereld eindigt. Die zich onder ons bevindt maar toch nergens te vinden is. Een plaats waar traditie geen baan ruimt maar net de orde uitmaakt. Gensōkyō.
  In dit fabelachtige land leven zowel mensen als yōkai. Met hun lange levensduur, buitengewone kracht en speciale vermogens zouden de yōkai in een conflict een formidabele tegenstander vormen. Maar er heerst vrede in Gensōkyō, dankzij een mutueel akkoord waarbij beide partijen hun plaats verzekerd zien. Conflicten worden opgelost met danmaku - geritualiseerde gevechten waarbij het vernuft en gevoel voor esthetiek een grotere rol spelen dan brute kracht.
  Niet iedereen is echter opgezet met deze regeling. Er zijn yōkai die Gensōkyō als hun domein beschouwen. Hun toevluchtsoord weg van een wereld die zich heeft afgekeerd van magie en traditie, een wereld die hen deze dagen noch vreest noch vereert. Deze in hun ogen minderwaardige wezens, deze plaag, heeft het zich verwaardigd een dorp te stichten in Gensōkyō en te eisen dat daar enkel hun soevereiniteit geldt. Deze radicale groep yōkai is begonnen met het dorp te infiltreren.


  Yōkai bevinden zich onder ons, het masker der onschuld dragend.
  Mensen leven heden in angst, zich luid hun onmacht beklagend.
  Ze wendden zich tot het Hakurei schrijn, de dienstmaagd vragend om raad.
  "Oh heilige miko, die yōkai verjaagt, verlos ons van dit kwaad!"

  De dienstmaagd nam haar gohei ter hand, stond op en nam het woord:
  "Mijn schrijn is in verval, mijn kom bevat geen eten!
  Kinderen trappen tegen mijn yin-yang bal en mijn god wordt niet aanbeden!"
  In schaamte erkenden de mensen dat ze haar verzuchtingen nooit hadden aanhoord.
  "Maar miko" brachten ze in, "wat als iemand wordt vermoord?"

  De dienstmaagd dacht even na over haar heilige vocatie.
  "Goed, ik zal ingrijpen... in ruil voor een goede donatie."
  De menigte juichte luid. "De miko gaat ons helpen!
  Verdrijf de yōkai en we zullen je met donaties overstelpen!"

  Toen sprak de dienstmaagd deze woorden, de gohei ter hemel gericht:
  "Geen danmaku of spreuken op een kaart. Het pact is nu verbroken.
  Ontmasker de yōkai hun ware aard en hun slachtoffers worden gewroken!"
  Boven het schrijn pakten donkere wolken zich samen en flitste een bliksemschicht.
  Het volk keek vol ontzag naar dit vurige hemelse licht.

  "Wie schuldig wordt bevonden wordt naar het hiernamaals gezonden.
  Wees wijs in je besluit en stem geen dorpelingen eruit."

  Reimu is erg tevreden met deze gang van zaken. Dat er yōkai rel schoppen in het dorp is natuurlijk een probleem, maar als de dorpelingen ze eruit weten te pikken hoeft zij ze maar te extermineren en de donaties zullen binnen stromen!
  De rollen

  Dorpeling
  De dorpelingen wensen slechts in vrede te leven en zo min mogelijk opgegeten te worden door yōkai. Samen zullen ze moeten trachten de indringers te vinden en hen door de miko een enkeltje hiernamaals te laten geven.
  Dit zijn de burgers van dit spel.

  Yōkai
  Ooit boezemden deze wezens elke sterveling angst in. Nu is Gensōkyō hun laatste toevluchtsoord, en zelfs hier hebben ze een compromis moeten sluiten met mensen. Mensen, die een intelligentie lijken te hebben zoals yōkai maar zich al gelukkig mogen prijzen als ze 70 jaren in deze wereld mogen staan. Die nooit de wijsheid zullen bezitten die slechts eeuwen en millenia kunnen verschaffen. Die zich enkel kunnen meten met hen omdat er regels voor gevechten zijn opgesteld waarin de yōkai hun ware kracht moeten verbergen. Wat een vernedering! Maar het is genoeg geweest. Door het mensendorp te infiltreren en 's nachts toe te slaan zal er onenigheid worden gezaaid. Het dorp zal vallen. En dan zal Gensōkyō het ware paradijs voor de yōkai worden!
  Dit zijn de wolven van dit spel.

  Sanae
  Sanae hoort bij het Moriya schrijn. Zoals het in Gensōkyō nu eenmaal gaat is er weinig aandacht voor godsdienst, wat het schrijn niet bepaald ten goede komt. Sanae is er echter achter gekomen dat mensen een pak ontvankelijker zijn voor geloofskwesties als ze de avond ervoor een spelletje "verberg de slang" hebben gespeeld. Of "kus de kikker"; Sanae is een ruimdenkend meisje. 's Nachts kan ze dus op stap gaan om iemand proberen te overtuigen van de goede zeden en puurheid van het Moriya schrijn zoals enkel zij dat kan. Maar als ze pech heeft is die persoon het doelwit van de yōkai, en wordt ze genadeloos mee opgegeten. Als de yōkai het echter op haar hadden gemunt, dan lopen ze hun prooi mis. Sanae kan niet de nacht met iemand doorbrengen als ze onzichtbaar is (zie verder).
  Dit is de slet van dit spel.

  Hatate (nieuwe rol: de paparazza!)

  Paparazzi! Paparazzi! Dit hele gedoe met yōkai in het dorp is smullen voor een tengu reporter zoals Hatate. Eindelijk weer iets om de Bunbunmaru Shinbun mee op te vullen. Hatate wil elke dag een interview doen van iemand in het dorp om een sappig artikel uit te persen. Natuurlijk is dat nogal link, want mogelijk zou ze een yōkai aan het interviewen zijn. Dus ze gaat omzichtig te werk. 's Nachts kiest ze iemand uit waar ze meer van wil weten en legt een briefje bij hun woning. De volgende ochtend vindt de gekozen persoon dit briefje waarin staat dat hun getuigenis in de Bunbunmaru komt. Gedurende die dag heeft de gekozen persoon de kans om zijn/haar verhaal in de krant te doen. De geïnterviewde mag vertellen wat deze wil, of het nu waar is of niet. Hatate wil gewoon een scoop, en alle sensatie is goed! De geïnterviewde mag zelf ook kiezen of de getuigenis anoniem of onder zijn/haar naam in de krant komt. Natuurlijk, Hatate kan zelf uit de biecht klappen en namen prijsgeven. Maar dan is haar eigen cover eveneens opgeblazen.
  Hatate kiest dus 's nachts iemand uit, en aan het begin van de speldag wordt deze persoon hiervan op de hoogte gebracht. Deze krijgt niet te horen wie Hatate is, enkel dat hij/zij een getuigenis mag doen voor de krant. Gedurende de speldag mag deze persoon de spelleider vertellen wat hij/zij wil voor de krant. Er mogen gewoon zaken worden gezegd die in het artikel horen en dan kan de spelleider of Hatate, indien deze dit graag doet, het prozaïsch brengen. Of het mag kant-en-klaar geschreven worden bezorgd om recht ter perse te gaan. Het artikel komt dan in de thread te staan. De gekozen persoon mag kiezen anoniem te blijven of niet. Je kan je uiteraard niet voor iemand anders uitgeven. Je mag waarheid vertellen of liegen, maar let op... Hatate weet natuurlijk dat jij uitgekozen was. Als Hatate 's nachts sterft, kan er geen artikel meer worden geplaatst. Er is slechts één artikel per dag mogelijk, en iemand mag ook weigeren iets te zeggen voor de krant.

  Satori
  Mensen, yōkai en andere levende wezens zijn manifestaties van iets dat veel dieper gaat dan de realiteit die wij waarnemen. We zien slechts een oppervlak, een doorsede van een universum dat oneindig veel uitgestrekter is dan we ons kunnen inbeelden. Een satori, daarentegen, is niet geheel gebonden aan deze "snede van het bestaan" waar we ons in bevinden. Een satori ontwaart de voor ons onzichtbare draden die ons lot verbinden. Een satori heeft de illusie van het "ik" doorbroken. Iemand die aldus ontwaakt is, wordt een nexus voor de gedachten die rondvloeien in het levensmedium. Maar een satori kan net zo min deze waarneming onderdrukken als iemand met open ogen kan kiezen om niet te zien. De gedachten vloeien altijd, dag en nacht, van alles en iedereen die zich in de buurt bevindt. Om gericht te kunnen zien wacht een satori tot het nacht is. Dan bevinden het meeste aantal wezens zich in de staat van bhavanga en kunnen de individuele gedachten waargenomen worden. Zo kan de satori elke nacht iemand kiezen om ongemerkt te benaderen en proberen iets te weten te komen uit deze persoon z'n gedachten. Iets zoals of hun gedachten de eenvoudige, aardse dromen zijn van een mens, of de wervelende natuurkracht die doorheen een yōkai raast...
  Dit is de ziener van dit spel.

  Nitori (nieuwe rol: drager van de onzichtbaarheidsmantel)

  Kappa technologie! De beste in Gensōkyō! Reserveer nu reeds je pre-order op Kapanet! Momenteel wordt door Nitori zelf een prototype van de onzichtbaarheidsmantel getest. Wordt 's nachts onzichtbaar en stel je veilig voor aanvallen door yōkai en opdringerige religieuze types!
  Mensen behoren tot Nitori's beste klanten en ze vindt het dus maar niets dat er yōkai zijn die hen uit Gensokyo willen. Dus ze staat aan hun kant. Maar ze is er ook niet zo happig op om voor dit doel te sterven, dus 's nachts hult ze zich in onzichtbaarheid. De technologie staat echter nog niet op punt en er is maar één prototype. Als Nitori 's nachts wordt aangevallen en nog in het bezit is van de onzichtbaarheidsmantel, mist de aanval. Maar de mantel gaat daarbij wel stuk. Deze beschermt dus maar één keer. Nitori kan de mantel ook uitlenen aan iemand. Dat kan ze door overdag aan de spelleider te laten weten of ze de mantel wil uitlenen en aan wie. Gedurende de volgende nacht heeft die persoon dan de beschermende mantel en zal een aanval op hem of haar missen. Indien er geen aanval was en de mantel nog werkt, gaat deze terug naar Nitori. Hij mag dan eventueel opnieuw aan iemand worden uitgeleend. Er is echter nog een neveneffect... Als Sanae 's nachts op zoek gaat naar iemand maar deze draagt de onzichtbaarheidsmantel, dan vindt Sanae deze persoon niet en gaat terug naar huis. Sanae wordt hiervan op de hoogte gesteld. Voor de rest van de nacht is ze dan net even kwetsbaar als iemand anders voor aanvallen. Als Sanae zelf de mantel heeft kan ze die nacht niet met iemand doorbrengen. Mensen verleiden is zo moeilijk als je onzichtbaar bent...
  Met andere woorden, de mantel laat toe om iemand één nachtelijke aanval te laten overleven en is daarna onbruikbaar. Nitori is de eerste nacht automatisch in het bezit van de mantel, en mag in de dagen daarop beslissen of deze 's nachts aan iemand anders wordt uitgeleend. Dit besluit mag enkel tijdens de dag gemaakt worden! Iemand die de mantel ontvangt voor de nacht wordt daar aan het begin van de nacht van op de hoogte gebracht, maar krijgt niet te horen wie Nitori is. In het geval dat Nitori de mantel wilde uitlenen aan iemand die op het einde van de dag eruit wordt gestemd, krijgt ze zelf de mantel voor de nacht.
  Onzichtbaarheidsmantel maakt gebruik van hoog voltage. Niet in aanraking laten komen met water. Niet geschikt voor kinderen onder 12 jaar. Gebruik onmiddellijk stoppen indien misselijkheid of duizeligheid optreden. Enkel opladen met de daarvoor bedoelde adapter. Het niet opvolgen van deze voorschriften kan leiden tot ontploffingsgevaar.

  De Gemu
  De Gemu wordt in tijden van nood aangesteld om het dorp te leiden en bij verdeeldheid in beslissingen de knoop door te hakken. De Gemu zijn/haar stem voor exterminatie telt voor 1,5. Vanaf de tweede speldag (dus de tweede real-time week) mag er gestemd worden voor Gemu. Degene die het meeste stemmen heeft op het einde van die dag wordt aangesteld en de bevoegdheid treedt onmiddellijk in werking, inclusief de Gemu z'n stem voor die dag. In het onfortuinlijke geval dat de Gemu komt te overlijden, mag er opnieuw worden gestemd op Gemu. De stemming voor Gemu, in tegenstelling tot die voor exterminatie, is niet verplicht. Niet iedereen in Gensōkyō is politiek geëngageerd, terwijl de yōkai kwestie iedereen aangaat.
  Dit is de burgemeester van dit spel.
  ???

  Er is meer in het bestaan dan dit leven. Er bestaat meer dan onze ogen zien. In de dood, zowel op aarde als in Gensōkyō, gaan we allemaal naar dezelfde plek... Higan. Daar wachten we op het oordeel van de yama Shiki Eiki Yamaxanadu.
  Eh, alleen is er nogal een wachtrij. De werklast is erg hoog voor één yama. En Higan begint wat vol te geraken. Dus er is voorlopig het bevel gegeven om nieuwe overledenen een tijdje te laten wachten in Shigan, de oever aan de aardzijde van de Sanzu rivier. En ook om een nieuwe assistent-yama te zoeken.

  Wie sterft in Gensōkyō, of het nu een yōkai of mens betreft, door exterminatie of opgegeten te worden, komt in Shigan terecht. Maar zelfs dan vinden de meesten het nog lastig om zich van hun aardse verlangens te ontdoen en hopen alsnog dat hun zijde het conflict zal winnen. Misschien is er nog wel een manier om invloed uit te oefenen op de levenden... Yukari, het medium, kan boodschappen ontvangen over de grens van leven en dood heen. Maar wel met beperkingen.

  Degenen die sterven in het spel worden aan een aparte Shigan Skype chat toegevoegd. Zoals gebruikelijk in weerwolven mogen ze daarna niet meer met de levenden communiceren over het spel. Maar wel met elkaar! Dat mogen ze in de Shigan chat, en ook als doden onderling. Tot 5 uur voor de deadline van het stemmen bij de levenden over wie geëxtermineerd wordt (dus tot 16:00 op vrijdag) mogen de doden in Shigan uiten of ze de huidige stand van stemmen goed, slecht of gewoon neutraal vinden. Het eindresultaat (datgene met de meerderheid van stemmen) hiervan wordt in de thread geplaatst, op voorwaarde dat er nog een Yukari in leven is. Daarna hebben de levenden dus nog enkele uren om dit te interpreteren.
  Natuurlijk dienen ze daarbij kritisch te zijn. De overledenen die voorheen mens waren zullen het goed vinden als er op iemand wordt gestemd waarvan zij weten dat het een yōkai is, en slecht als ze weten dat het een mens is. Maar mogelijk weten ze ook niets meer. De dode yōkai gaan proberen de boel te saboteren, maar gaan ze dat doen door "slecht" te zeggen als er op een yōkai wordt gestemd, of proberen ze met omgekeerde psychologie je te misleiden? Veel hangt af van wat de rollen waren van wie overleden is, en hoeveel mensen en yōkai er in het hiernamaals zijn gerepresenteerd.


  Ik geef een voorbeeldje. Stel dat er tegen vrijdagmiddag reeds 3 stemmen zijn tegen speler A en één stem tegen speler B. Er zijn ondertussen ook al 1 yōkai en 2 mensen dood. Speler A is in feite een mens, en één van de overledenen weet dit! Hij brengt de andere overleden mens hiervan op de hoogte en ze besluiten om beiden "slecht" te oordelen over deze beslissing. De dode yōkai wil natuurlijk speler A eruit en oordeelt "goed". Er zijn 2 slecht versus 1 goed, dus kort na 16:00 op vrijdag wordt in de thread geplaatst dat de doden "slecht" oordelen over de huidige stand van zaken. Maar enkel als er nog een levende Yukari in het spel is. En deze speelt ook nog een rol, maar daar lees je spoedig meer over. Er wordt niets gezegd over het totale aantal "goed", "slecht" of "neutraal" stemmen van de doden, enkel de einduitkomst. Wat de levenden met deze informatie doen is aan hen. Ze hebben nog een paar uur om over hun stemmen na te denken.

  Enkele bemerkingen:

  • De doden moeten in de Shigan chat laten weten hoe ze willen oordelen. Daarbuiten telt niet.
  • De doden mogen in aparte chats communiceren met elkaar (graag mij wel toevoegen).
  • De oordelen tellen zoals ze staan op het moment dat de klok bij mij 16:00 aanduidt. Alles strikt na 15:59:59 is te laat.
  • Let op dat zelfs in de dood je voorzichtig bent met wat je zegt. Dode yōkai weten misschien minder dan dode mensen, en dode mensen weten misschien niet wie de nog levende yōkai zijn.
  • Voor de nog levende mensen is het in hun voordeel om vroeg te stemmen, best nog vóór vrijdag. Op die manier heeft het oordeel uit het hiernamaals mogelijk nog nut.
  • Als je dood bent, maak je geen deel meer uit van de winnaars. Maar je kan alsnog iets betekenen voor je voormalige team.
  • DODEN MOGEN NIET MET LEVENDEN COMMUNICEREN OVER HET SPEL!


  De rollen met betrekking tot Shigan

  De leerling-yama
  Shiki kan best een assistent gebruiken. Hoe sneller, hoe liever. De eerste spelers die sterven in het spel komen in een nogal lege Shigan terecht en hebben toch niets beters te doen, dus de eerste onder hen die geen yōkai is wordt meteen benoemd tot yama in de leer. Deze mag van elke nog levende speler laten weten of deze volgens hem/haar een mens of yōkai is. Tot aan de dood van een speler mag de leerling-yama van gedacht veranderen. Na iemand's dood wordt gekeken of dit vermoeden klopte of niet. Als de leerling-yama een correct vermoeden had in alle gevallen, met toelating van één fout antwoord, wordt deze in de dood assistent van Shiki Eiki. Een hele eer! Hoewel deze speler niet langer kan winnen in het leven, kan deze nog wel een overwinning scoren in de dood. Een tweede plaats, zeg maar.
  De leerling-yama zit ook gewoon in de Shigan chat en mag alle informatie gebruiken die deze kan krijgen van de doden. Dus stel dat er een dode Satori is, dan mag deze haar bevindingen aan de leerling-yama overmaken. Een goede yama gebruikt alle informatie die voorhanden is voor een rechtvaardig oordeel.

  Yukari
  Yukari kan grenzen beïnvloeden. Daaronder hoort ook de grens tussen leven en dood. Dit laat haar toe om boodschappen te ontvangen uit het hiernamaals. Zolang Yukari in leven is, kan het oordeel uit Shigan (goed, slecht, neutraal) over de huidige verdachte(n) de levenden bereiken. Yukari wordt als eerste op de hoogte gebracht van het resultaat (ten laatste 16:00 op vrijdag), waarna de spelleider het in de thread plaatst.
  Indien Yukari gedood wordt, moet deze met haar laatste adem iemand noemen om haar krachten op over te dragen. Dit doet ze openbaar, in de thread. Die speler wordt dan de nieuwe Yukari. Speciale vermogens gaan daarbij niet verloren; als de speler al een speciale rol had, komt die van Yukari daar bovenop. Maar... het zou natuurlijk een yōkai kunnen zijn! Als het een yōkai is, mag deze liegen over het resultaat uit Shigan. In dat geval moet de yōkai-Yukari aan de spelleider laten weten welk resultaat ze zal doorgeven, ongeacht wat de doden vertellen, vóór 16:00 op vrijdag. Dat resultaat zal dan worden verkondigd in plaats van het echte.
  Als de tweede Yukari ook sterft, kan deze de gave niet doorgeven. In dat geval is het gedaan met de boodschappen uit Shigan. Alleen de leerling-yama heeft dan nog nut van de discussies daar.
  Het spel

  Het spel wordt gewoon gespeeld volgens de regels van Weerwolven van Wakkerdam. Als er mensen willen meedoen die hier nog geen ervaring mee hebben, of er zijn nog onduidelijkheden, dan geef ik graag extra uitleg.

  Een nacht in het spel loopt van vrijdag 21:00 tot zondag 21:00. Alle nachtelijke acties moeten dus BINNEN dit tijdskader worden uitgevoerd. Een dag in het spel gaat van zondag 21:00 tot vrijdag 21:00. Het stemmen om iemand te elimineren moet dus vóór vrijdag 21:00 gebeuren.

  Het kiezen van een Gemu (burgemeester) kan vanaf de tweede speldag (dus de tweede real-time week). Stemmen op een Gemu is niet verplicht, in tegenstelling tot het stemmen voor de eliminatie. Op vrijdag 21:00 treedt de persoon met de meeste stemmen voor Gemu in zijn ambt. Een stem van de Gemu telt voor 1,5 stemmen. Ik werk niet met een motie van wantrouwen. De Gemu kan dus niet uit zijn functie worden ontheven.
  Regels

  Aangezien we op een forum spelen, zijn er een aantal specifieke regels buiten de gebruikelijke zaken.

  • Alle communicatie is toegestaan. In de thread, de chat op het forum en daarbuiten (bijvoorbeeld Skype of in persoon).
  • Het is NIET toegelaten om je rol prijs te geven buiten de thread. Het is ook niet toegelaten om tegen iemand anders een rol te bluffen buiten de thread. Als je een rol claimt, moet dat dus gebeuren in een post, waar alle deelnemers het kunnen lezen.
  • Screenshots of dergelijke zaken die iets concreets kunnen bewijzen over jouw rol of die van een ander mogen niet uitgewisseld worden, noch in de thread geplaatst. Als je iets prijs geeft, moet het aannemelijk zijn dat je hier ook over kan zitten liegen. Als je twijfelt over wat wel of niet kan, vraag eerst aan mij.
  • Alle nachtelijke acties moeten aan mij worden doorgegeven per PM, Skype, Whatsapp of een ander privaat kanaal vóór 21:00 op zondag. Ik confirmeer het wanneer ik dit goed ontvang. Als je niet thuis zal zijn en me een SMS wil sturen, geef ik je m'n nummer. Maar let erop dat dit tussen Nederland en België niet altijd even vlot doorkomt.
  • Stemmen om iemand te extermineren moet in de thread in het rood, vóór vrijdag 21:00. Je mag vóór de deadline je stem naar believen veranderen. Bij een gelijk aantal stemmen voor eliminatie wordt er niemand uitgewezen. Ik laat enkel stemmen in de thread toe, niet via andere kanalen. Andere spelers moeten je stem kunnen zien. Mij Skypen, Whatsappen of SMS'en voor je stem is dus nutteloos.
  • Als je één keer de stem voor exterminatie mist, krijg je een waarschuwing. Twee keer en je ligt uit het spel.
  • Vanaf de tweede speldag (= tweede real-time week) mag je stemmen voor een burgemeester in het groen. Ook hier mag je voor de deadline van stem veranderen. Deze stemming is niet verplicht.
  • Iemand die geëxtermineerd, opgegeten of op andere manier geëlimineerd is, moet binnen de 24 uur z'n rol in de thread bekend maken. Je mag geen extra informatie of hints geven. Als iemand binnen die tijd z'n rol niet bekend maakt, doe ik dat zelf.
  • Ik laat NIET toe dat mensen dingen heimelijk in een post zetten door gebruik te maken van size=0 tags of andere technische trukjes. Alles wat je in de thread zet moet duidelijk zichtbaar zijn.

  Volgorde van de nachtelijke rollen

  De nachtelijke gebeurtenissen hebben deze volgorde.

  • Begin van de nacht.
  • Hatate mag beginnen doorgeven wie ze al dan niet wenst te interviewen.
  • Satori mag beginnen doorgeven wie ze al dan niet wenst te zien.
  • De beschermende werking van Nitori's onzichtbaarheidsmantel gaat in, indien deze nog functioneel is en Nitori nog in het spel is. Als de gekozen beschermde geëxtermineerd werd, is de bescherming voor Nitori zelf.
  • Sanae gaat op stap met haar gekozen partner, tenzij ze geen actie onderneemt, in het bezit is van de onzichtbaarheidsmantel of de gekozen persoon de onzichtbaarheidsmantel bezit.
  • De yōkai slaan toe.
  • Hatate's gekozen persoon wordt op de hoogte gebracht van het feit dat ze de dag erop een artikel kunnen plaatsen.
  • Satori wordt geïnformeerd over het mens of yōkai zijn van haar gekozen doelwit.

  Eenmaal de deadline voor de inschrijvingen bereikt is, worden rollen verdeeld door middel van willekeurig gegenereerde getallen. Ook de aantallen van bepaalde rollen worden mogelijk hiermee bepaald. Geen enkele rol buiten dorpeling en yōkai zit gegarandeerd in het spel.

  Spelers:
  Deviljho
  Faolinn
  Lyari
  Princess Sylvysprit
  RemiliaxScarlet
  Reym
  Shiro
  Sophie
  TH-chen
  Yuki Kuro


  Laatst aangepast door Nekotaku op zo nov 02, 2014 11:29 pm; in totaal 6 keer bewerkt
  Sophie
  Sophie
  Schepper van de Zittende Dame


  Leeftijd : 106
  Speciale vermogens : 132 woorden per minuut typen

  De Yōkai van Gensōkyō (Weerwolven ronde 24 - spelleider Nekotaku) Empty Re: De Yōkai van Gensōkyō (Weerwolven ronde 24 - spelleider Nekotaku)

  Bericht van Sophie do okt 16, 2014 8:55 pm

  Tof geschreven Neko!
  Ik doe mee!
  Princess Sylvysprit
  Princess Sylvysprit
  Eeuwige Forumbewaker


  Leeftijd : 27
  Speciale vermogens : Reverse Sakura Trickology

  De Yōkai van Gensōkyō (Weerwolven ronde 24 - spelleider Nekotaku) Empty Re: De Yōkai van Gensōkyō (Weerwolven ronde 24 - spelleider Nekotaku)

  Bericht van Princess Sylvysprit do okt 16, 2014 8:57 pm

  Ik doe mee! Deze keer zal het anders verlopen voor me! ^^
  Deviljho
  Deviljho
  Hemelbewoner


  Leeftijd : 25
  Speciale vermogens : h

  De Yōkai van Gensōkyō (Weerwolven ronde 24 - spelleider Nekotaku) Empty Re: De Yōkai van Gensōkyō (Weerwolven ronde 24 - spelleider Nekotaku)

  Bericht van Deviljho do okt 16, 2014 9:03 pm

  Die intro, geweldig geschreven.

  Ik doe mee!
  Reym
  Reym
  Kind aan huis in huize Tsukumo


  Leeftijd : 27
  Speciale vermogens : Fabuleus poseren

  De Yōkai van Gensōkyō (Weerwolven ronde 24 - spelleider Nekotaku) Empty Re: De Yōkai van Gensōkyō (Weerwolven ronde 24 - spelleider Nekotaku)

  Bericht van Reym do okt 16, 2014 9:32 pm

  Ik wil graag meedoen!
  Leuk idee van dat gedicht :D
  Shiro
  Shiro
  Vaste forumganger (Lunatic Mode)


  Leeftijd : 25

  De Yōkai van Gensōkyō (Weerwolven ronde 24 - spelleider Nekotaku) Empty Re: De Yōkai van Gensōkyō (Weerwolven ronde 24 - spelleider Nekotaku)

  Bericht van Shiro do okt 16, 2014 9:45 pm

  Ik doe mee~
  TH-chen
  TH-chen
  Vaste forumganger (Hard Mode)


  Leeftijd : 29
  Speciale vermogens : Slapen op de meest vreemde plekken

  De Yōkai van Gensōkyō (Weerwolven ronde 24 - spelleider Nekotaku) Empty Re: De Yōkai van Gensōkyō (Weerwolven ronde 24 - spelleider Nekotaku)

  Bericht van TH-chen zo okt 19, 2014 12:36 am

  chen is van de partij~
  Faolinn
  Faolinn
  Mad scientist


  Leeftijd : 30
  Speciale vermogens : Ability to understand and alter the workings of the human body.

  De Yōkai van Gensōkyō (Weerwolven ronde 24 - spelleider Nekotaku) Empty Re: De Yōkai van Gensōkyō (Weerwolven ronde 24 - spelleider Nekotaku)

  Bericht van Faolinn zo okt 19, 2014 6:31 pm

  Ik doe ook weer mee!
  RemiliaxScarlet
  RemiliaxScarlet
  Vaste forumganger (Lunatic Mode)


  Leeftijd : 24
  Speciale vermogens : Thwomps.

  De Yōkai van Gensōkyō (Weerwolven ronde 24 - spelleider Nekotaku) Empty Re: De Yōkai van Gensōkyō (Weerwolven ronde 24 - spelleider Nekotaku)

  Bericht van RemiliaxScarlet ma okt 20, 2014 4:05 pm

  Ik zou ook graag mee willen doen~
  Yuki Kuro
  Yuki Kuro
  Vaste forumganger (Normal Mode)


  Leeftijd : 30
  Speciale vermogens : Niet bestaande pijngrens :3

  De Yōkai van Gensōkyō (Weerwolven ronde 24 - spelleider Nekotaku) Empty Re: De Yōkai van Gensōkyō (Weerwolven ronde 24 - spelleider Nekotaku)

  Bericht van Yuki Kuro vr okt 24, 2014 3:59 pm

  Ik doe toch ook maar weer eens mee :D
  Nekotaku
  Nekotaku
  Moderator


  Leeftijd : 38
  Speciale vermogens : Kan in het binair tellen tot 10

  De Yōkai van Gensōkyō (Weerwolven ronde 24 - spelleider Nekotaku) Empty Re: De Yōkai van Gensōkyō (Weerwolven ronde 24 - spelleider Nekotaku)

  Bericht van Nekotaku vr okt 24, 2014 10:54 pm

  Aangezien ik van een paar regelmatige spelers nog wacht op reactie, wordt het begin van het spel ingesteld op volgende week vrijdag, 31 oktober, 21:00. De deadline voor inschrijven is 20:00 die avond.
  Lyari
  Lyari
  Vaste forumganger (Normal Mode)


  Leeftijd : 26
  Speciale vermogens : Dancing on point shoes

  De Yōkai van Gensōkyō (Weerwolven ronde 24 - spelleider Nekotaku) Empty Re: De Yōkai van Gensōkyō (Weerwolven ronde 24 - spelleider Nekotaku)

  Bericht van Lyari ma okt 27, 2014 9:52 am

  Als we 31ste beginnen doe ik mee.
  >:) Spooky start of our game
  Nekotaku
  Nekotaku
  Moderator


  Leeftijd : 38
  Speciale vermogens : Kan in het binair tellen tot 10

  De Yōkai van Gensōkyō (Weerwolven ronde 24 - spelleider Nekotaku) Empty Re: De Yōkai van Gensōkyō (Weerwolven ronde 24 - spelleider Nekotaku)

  Bericht van Nekotaku vr okt 31, 2014 8:06 pm

  Al de posts inzake rollen en regels zijn nu samengevoegd in de eerste. De rollen zullen dadelijk verdeeld worden en om 21:00, wanneer het spel van start gaat, via PM worden meegedeeld. Ik raad iedereen aan de omschrijving van zijn/haar rol nadat ze deze leren nog eens grondig door te lezen. Voor vragen kan je altijd terecht in deze thread, of rechtstreeks bij mij. Mocht ik een antwoord geven dat volgens mij onduidelijkheden toelicht die voor iedereen belangrijk zijn, dan antwoord ik mogelijk in de thread op een vraag die je me stelt.
  Nekotaku
  Nekotaku
  Moderator


  Leeftijd : 38
  Speciale vermogens : Kan in het binair tellen tot 10

  De Yōkai van Gensōkyō (Weerwolven ronde 24 - spelleider Nekotaku) Empty Re: De Yōkai van Gensōkyō (Weerwolven ronde 24 - spelleider Nekotaku)

  Bericht van Nekotaku vr okt 31, 2014 9:19 pm

  De zon gaat onder in Gensōkyō. Zelfs in dit land, dat ligt tussen de grens van realiteit en verbeelding, is het ritme van de dagen onverstoorbaar. Maar niet enkel het licht aan de hemel maakt plaats voor duisternis. Een andere schaduw strekt zich uit over het land. En in het centrum hiervan bevindt zich het mensendorp.
  Achter enkele ramen brandt nog het warme licht van kaarsen, en sommige panden hebben de lantaarns bij hun ingang nog niet gedoofd. Integendeel, onder de bezoekers zijn er die nog maar net een nieuwe kruik saké hebben besteld. En op één plek is er zelfs nog muziek. Enkele mensen zingen, begeleid door een shamisen en ōtsuzumi.


  Laat de saké stromen, voor we weer gaan dromen!
  De dag is voor het werk, de nacht is voor het feest.
  De arbeid maakt ons sterk, de drank maakt ons bedeesd.

  Laat de saké vloeien, tot we er in roeien!
  Ooit worden we oud, ooit waren we kind.
  Tijd koop je niet met goud, maar wel een frisse pint.

  Laat de saké stromen, voor we weer gaan dromen!

  Het is een vrolijk lied. Desondanks is de sfeer minder burlesk dan gewoonlijk. De opvallende afwezigheid van yōkai, die tijdens het drinken dichter staan bij mensen dan gebruikelijk - al kunnen ze meestal wel twee keer zoveel op - heeft er vast wat mee te maken. De geruchten dat yōkai een opstand voorbereiden waren meer geworden dan enkele gefluisterde verdenkingen.

  ---

  Het is nu nacht. Het spel is begonnen. De spelers met een nachtelijke rol kunnen tot zondag 21:00 een actie, indien ze deze willen ondernemen, aan me doorgeven. Nitori kan deze nacht de onzichtbaarheidsmantel nog niet weggeven. Indien je een actie doorgeeft zie je hier doorgaans niet onmiddellijk een resultaat van. Dit wordt je meegedeeld op het einde van de nacht, na zondag 21:00.
  Faolinn
  Faolinn
  Mad scientist


  Leeftijd : 30
  Speciale vermogens : Ability to understand and alter the workings of the human body.

  De Yōkai van Gensōkyō (Weerwolven ronde 24 - spelleider Nekotaku) Empty Re: De Yōkai van Gensōkyō (Weerwolven ronde 24 - spelleider Nekotaku)

  Bericht van Faolinn za nov 01, 2014 12:55 am

  Cheers iedereen! Ik neem er nog een

  Gesponsorde inhoud


  De Yōkai van Gensōkyō (Weerwolven ronde 24 - spelleider Nekotaku) Empty Re: De Yōkai van Gensōkyō (Weerwolven ronde 24 - spelleider Nekotaku)

  Bericht van Gesponsorde inhoud


   Het is nu vr sep 22, 2023 7:42 pm