Trappen van Hakugyokurō

Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

+16
BaksteenComrade
Olly
Toumyon
TheEternalMokou
rockpad
Sophie
RemiliaxScarlet
XavC
Nekotaku
Pyonta-kun
T
MR.Kriesebo
Remilia~
Shiro
211nafsimreK
Urameshiya
20 plaatsers

  Mad Scientists van TvH (Weerwolven ronde 17 - spelleider Urameshiya)

  Urameshiya
  Urameshiya
  Beheerder


  Leeftijd : 32
  Speciale vermogens : Ik kan matcha detecteren op ongeveer 863 meter afstand.

  Mad Scientists van TvH (Weerwolven ronde 17 - spelleider Urameshiya) Empty Mad Scientists van TvH (Weerwolven ronde 17 - spelleider Urameshiya)

  Bericht van Urameshiya vr maa 15, 2013 10:49 pm

  Weerwolven van Hakuro: Speciale en chaotische TvH-editie

  Ons geliefde Trappen van Hakugyokuro-forum wordt van alle kanten door kwaadwillende machten bedreigd! Speel mee in deze speciale ronde van Weerwolven, waarin de toekomst van TvH zelf op het spel staat!
  Zal het forum bezwijken onder de onophoudelijke dreiging van het Baksteencommunisme? Zal TvH één groot Mad Science-laboratorium worden? Of zullen de Satori-alliantie, de Orde van de Paraplu, de Meilingfederatie, Team Rumia en de andere goede partijen op TvH hun meningsverschillen weten te overwinnen om gezamenlijk de kwade machten een halt toe te roepen? Het lot van TvH ligt in jullie handen!


  Ik was eigenlijk van plan om een Gensokyo-geinspireerde wolvenronde te doen, maar omdat Skip en Pyon dat net al gedaan hebben, ben ik voor deze nieuwe ronde toch maar voor wat anders gegaan. Jawel, dit keer spelen we niet de dorpelingen van een afgelegen nederzetting, maar zijn we onszelf! Wat dat precies betekent wordt waarschijnlijk wel duidelijk als jullie het rollenoverzicht zien.

  Ik wil graag dat iedereen die meedoet dat rollenoverzicht een keer goed leest, omdat ik een aantal rollen heb toegevoegd die normaal niet voorkomen, en er ook andere kleine verschillen zijn. Mijn bedoeling is dat het spel met deze rollen tot het eind onvoorspelbaar en spannend blijft. Als jullie vragen hebben of kritiek op de werking van bepaalde rollen, dan hoor ik dat ook heel graag. Zonodig zal ik ze dan aanpassen. Maar nu eerst de regels voor deze ronde:
  REGELS: algemeen
  - Het spel verloopt in principe op dezelfde wijze als Weerwolven van Wakkerdam en de vorige rondes, behalve op die punten waarover in de regels hieronder iets anders geschreven staat.
  - Het spel begint op 30 maart, en je kunt je dus inschrijven tot 28 maart. Dat betekent dat je twee weken hebt om de lap tekst hieronder te lezen. k;P
  - Zoals in de vorige rondes: wees lief voor elkaar! Felle discussies mogen, maar alleen als ze met inhoudelijke argumenten gevoerd worden. Persoonlijke aanvallen zijn niet de bedoeling.

  REGELS: Deadlines en stemmingen
  - Doordeweeks is het dag op TvH, in het weekend is het nacht. Om preciezer te zijn: de nacht duurt van zaterdagochtend 0:01 tot zondagavond 24:00 (= maandag 0:00), en de dag van maandag 0:01 's ochtends tot vrijdag 24:00 's avonds.

  - Alle rollen die 's nachts acties uit mogen voeren moeten hun handelingen voor het einde van de nacht aan de spelleider (mij) doorgeven. Als ik op het moment van de deadline geen PM van je ontvangen heb, betekent dit voor mij dat je je krachten die nacht niet gebruikt. Alleen met een heel goed excuus worden PM's na de deadline geaccepteerd.

  - Alle spelers stemmen overdag op het topic over de speler die zij aan het eind van de dag van TvH willen verbannen. Blanco stemmen is niet toegestaan. Een stem op de Afgevaardigde van de Meilingfederatie (zie het rollenoverzicht) is geen geldige stem.
  - Stemmen voor de verbanning dienen te worden gepost met de naam van de persoon waarop gestemd wordt in het rood.
  - Zolang de deadline nog niet verstreken is, mag je je stem zo vaak veranderen als je wilt.
  - Bij een gelijk aantal stemmen worden beide (alle) spelers met het meeste aantal stemmen verbannen.

  - Op de tweede dag stemmen de forumleden over de aanstelling van een nieuwe moderator (burgemeester). Blanco stemmen is niet toegestaan, en stemmen gebeurt in het groen.
  - Zolang de deadline nog niet verstreken is, mag je je stem zo vaak veranderen als je wilt.
  - Bij een gelijk aantal stemmen wordt er geen moderator gekozen, en wordt de verkiezing de volgende dag opnieuw gehouden.
  - De stem van de forumleden is belangrijk op TvH. Vanaf het moment dat de nieuwe moderator gekozen is, hebben alle spelers op elk moment het recht om in het oranje een ´motie van wantrouwen´in te dienen tegen de nieuwe moderator, om deze weer af te zetten. Zo gauw als een meerderheid (meer dan 50%) van de spelers zich daar in het oranje bij aangesloten heeft, raakt de moderator (burgemeester) zijn bevoegdheden kwijt. Dit gebeurt los van de normale stemmingen, en kan dus op elk moment gedaan worden. Het is toegestaan om je steun voor een motie van wantrouwen naderhand opnieuw in het oranje weer in te trekken als je van gedachten veranderd bent.
  - Als de moderator afgezet is of uitgeschakeld is, wordt de eerstvolgende nieuwe dag een verkiezing gehouden voor een nieuwe moderator.

  - Spelers die één keer een deadline om te stemmen missen of een ongeldige stem uiten, krijgen een waarschuwing van de spelleider.
  - Voor spelers die twee keer een deadline om te stemmen missen of een ongeldige stem uiten, wordt een speciale nachtelijke stemming gehouden. Tijdens deze nachtelijke stemming mogen alle andere spelers op het topic stemmen over de sanctie voor de inactieve speler: onmiddelijke verbanning uit het spel, openbaarmaking van de rol van de speler (zonder onmiddelijke verbanning) of geen sanctie. De optie met de meeste stemmen wordt uitgevoerd. Bij een gelijk aantal stemmen wordt de strengste optie uitgevoerd. Stemmen in deze extra stemming is niet verplicht, maar als je stemt, doe dat dan in het geel.
  - Spelers die drie keer een deadline om te stemmen missen of een ongeldige stem uiten, worden onmiddelijk uit het spel verwijderd. Laat het alsjeblieft niet zover komen, want je verpest de spelbalans ermee.

  REGELS: Uitgeschakelde spelers
  - Uitgeschakelde spelers maken binnen 24 uur na hun uitschakeling hun rol bekend op het topic. Let erop dat hierover speciale regels gelden met betrekking tot de Rode Baksteencommunisten en de Cosplayer. Zie hiervoor het rollenoverzicht.
  - Het is verboden om bij je uitschakeling naast je gewone rol ook bekend te maken/te beweren dat je geen Baksteencommunist was. Je mag als je dat wilt wel bekendmaken dat je wel een communist was, maar alleen als dat echt waar is.
  - Behalve het bekendmaken van je rol, mag je niets meer posten op het topic als je dood bent. De rest van de spelers succes wensen mag, tips geven of klagen over je dood mag niet. Het is de bedoeling dat je je op geen enkele manier meer met de loop van het spel bemoeit als je uitgeschakeld bent.
  - Ook uitgeschakelde spelers onder elkaar mogen geen informatie uitwisselen, want de kans bestaat dat een uitgeschakelde speler weer terug in het spel wordt gehaald. Als de Cosplayer de rol van de Kermisfan aanneemt, kan dit zelfs meer dan één keer gebeuren.

  REGELS: Rollen en geheimhouding
  - Rollen worden volledig willekeurig door de spelleider onder de deelnemers verdeeld.
  - De verhalen van de spelleider zijn slechts bedoeld om het spel wat op te leuken. Er komen geen hints in voor over de rollen die in het spel zitten of de identiteit van de spelers die die rollen dragen.
  - Het is niet toegestaan om buiten dit topic om informatie uit te wisselen over wie welke rol heeft, of over je eigen rol. Vraag andere spelers er dus ook niet naar.
  - Op dit topic mag je je rol (maar niet het feit dat je communist bent) bekend maken wanneer je dat wilt. Je mag echter geen screenshots tonen van communicatie met de spelleider als bewijs.
  - Het is niet toegestaan om buiten dit topic om met andere spelers afspraken te maken over de manier waarop jullie je stemmen gebruiken of, als er al rollen openbaar gemaakt zijn, over het gebruik van speciale krachten.
  - Uitzondering op de bovenstaande twee regels vormen uiteraard de Mad Scientists (wolven).
  - Niemand mag op het topic of buiten het topic bekendmaken dat hij/zij Baksteencommunist is (met als enige uitzondering het moment dat de Revolutie aanbreekt). Andere spelers hiernaar vragen mag op het topic (maar niet erbuiten), maar Baksteencommunisten mogen van hun organisatie hierop niet eerlijk antwoorden. Deze regel geldt ook voor Mad Scientists onder elkaar.
  - Het is niet toegestaan om op het topic of buiten het topic te melden dat je een uitnodiging van de Baksteencommunisten hebt gekregen, tenzij je die uitnodiging afgewezen hebt (en als dat zo is mag je dat op het topic melden, maar niet erbuiten). Zodra je over de uitnodiging spreekt, vervalt je recht om de uitnodiging aan te nemen. Zo zijn de regels van de Baksteencommunisten!
  - Het is niet toegestaan om buiten het topic om afspraken te maken in de richting van 'als jij communist wordt, nodig mij dan ook uit!'
  - Wat uiteraard wel mag buiten het forum is roepen dat je heus een goeierik bent. Er is toch niemand die je zomaar zal vertrouwen. =P
  - Ook dode spelers mogen geen gevoelige informatie uitwisselen met andere (dode of levende) spelers. De kans bestaat namelijk dat je weer tot leven gebracht wordt.

  REGELS: Volgorde van de nachtelijke rollen
  - Alle nachtelijke rollen dienen hun handelingen voor het einde van de nacht bij mij te melden. De handelingen worden dan - speltechnisch - op de volgende volgorde uitgevoerd. Eventuele antwoorden (zoals de rol van een speler in het geval van een ziener) worden pas teruggestuurd als alle nachtelijke handelingen zijn uitgevoerd.
  Volgorde:
  - Zegen van de Grote Kleine Paraplu
  - Benoeming van de Afgevaardigde van de Meilingfederatie
  - Gebruik van de Paranormale gaven van het Meesterbrein van de Satorialliantie (ziener)
  - Bouw van Lego-model van uitgeschakelde speler door de Kermisfan
  - Uitroeping van de Baksteencommunistische Revolutie door de Eerste Kameraad
  - Verzending van Baksteencommunistische propaganda (tenzij de Revolutie uitgeroepen is)
  - Ontvoeringspoging van de Mad Scientists
  - Aanval van de Lepelkoningin
  - Aankomst van Baksteencommunistische propaganda (ook als de verzender uitgeschakeld is)
  - Terugkeer van uitgeschakelde speler door de Kermisfan-modelbouwkunsten en de kracht van Huss (ook als de Kermisfan uitgeschakeld is)
  (Zie het rollenoverzicht voor een toelichting bij de krachten van deze rollen)
  ROLLENOVERZICHT

  GOEDE FORUMLEDEN
  De goede forumleden kennen elkaar niet, maar winnen gezamenlijk wanneer alle Mad Scientists van TvH (uit het spel) verwijderd zijn. Als de Revolutie uitgeroepen is (zie overzicht), zullen ze ook de Baksteencommunisten moeten uitschakelen om te winnen. Om dit te bereiken, stemmen alle leden elke dag welk forumlid zij van TvH willen verbannen. Niet letterlijk natuurlijk, maar alleen in de context van dit spel. k=w=

  Een aantal goede forumleden beschikt in het geheim over een speciale rol waarmee ze achter de schermen een extra bijdrage kunnen leveren aan de overwinning van de goede forumleden.

  Niet alle goede forumleden hoeven een speciale rol te hebben.

  De volgende goede rollen en statussen kunnen in het spel zitten, maar er is geen garantie dat ze allemaal in het spel voorkomen:

  - Grootcommandeur van de Orde van de Paraplu (beschermengel)
  De Grootcommandeur kan elke nacht de zegen van de Grote Kleine Paraplu aanroepen om een andere speler tegen elke vorm van neerslag te behoeden. De speler die onder de hoede van de Grote Kleine Paraplu genomen is, is die nacht immuun tegen elke mogelijke aanval, en kan dus niet uitgeschakeld worden die nacht. Elke speler kan in het hele spel maar één keer gezegend worden door de Grote Kleine Paraplu.
  Stuur voor het einde van elke nacht een PM naar de spelleider om te laten weten wie die nacht de Zegen krijgt. Het is ook toegestaan om niemand te zegenen.

  - Gezegend door de Grote Kleine Paraplu
  Deze speciale status wordt voor de duur van één nacht toegekend aan de speler die door de Grootcommandeur van de Orde van de Paraplu is uitgekozen. De speler die deze speciale status ontvangt, is voor die nacht immuun voor elke mogelijke uitschakeling. Deze speciale status kan iedere speler maar 1 keer ontvangen, en vervangt uiteraard de normale rol van die speler niet. De speler die deze status ontvangt komt dat zelf niet te weten.

  - Meesterbrein van de Satorialliantie (ziener)
  Het Meesterbrein mag elke nacht eenmaal de collectieve paranormale gaven van de Satorialliantie aanwenden om de rol van een andere speler te weten te komen. Naast de gewone rol van de speler, krijgt het Meesterbrein ook te horen of de speler een Baksteencommunist is of niet.
  Stuur voor het einde van elke nacht een PM naar de spelleider om te laten weten wiens rol je te weten wilt komen. Het is ook toegestaan om je kracht niet te gebruiken.

  - Razende Hoofdman van de Meilingfederatie (m/v) (Let op!)
  De Hoofdman van de Meilingfederatie kan elke nacht een Afgevaardigde kiezen, die voor de duur van de komende dag diplomatieke immuniteit geniet, en daarom overdag niet verbannen kan worden. Het is niet mogelijk om twee keer in het spel dezelfde speler als Afgevaardigde te kiezen. De Razende Hoofdman zelf geniet geen diplomatieke immuniteit.
  Stuur voor het eind van elke nacht een PM naar de spelleider om te laten weten wie de Afgevaardigde van de komende dag is. Het is ook toegestaan om niemand te kiezen.

  - Afgevaardigde van de Meilingfederatie (Let op!)
  Deze speciale status ontvangt een speler voor de duur van 1 dag wanneer de Hoofdman van de Meilingfederatie hem/haar daarvoor gekozen heeft. De Afgevaardigde geniet diplomatieke immuniteit, en kan niet verbannen worden. Aan het begin van de dag krijgen daarom alle spelers te horen wie de Afgevaardigde is, en het is voor de loop van die dag onmogelijk om op de Afgevaardigde te stemmen voor de verbanningsstemming. De Afgevaardigde kan wel tot moderator (burgemeester) gekozen worden. Het is niet mogelijk om meer dan één keer in het spel de Afgevaardigde te zijn.

  - Vaandeldrager van Team Rumia (Let op!)
  Een vaandel hoort goed zichtbaar te zijn, maar de Vaandeldrager van Team Rumia is in duisternis gehuld, en zijn/haar identiteit is dan ook een groot mysterie. Dankzij de aura van duisternis die om deze persoon heen hangt, is hij/zij 's nachts onvindbaar voor de Mad Scientists (wolven). Het is voor hen onmogelijk om deze persoon 's nachts uit te schakelen, tenzij zij weten wie het precies is. Als de Mad Scientists 's nachts aan de spelleider melden jou te willen uitschakelen, en daarbij vermelden dat jij volgens hen de Vaandeldrager van Team Rumia bent, zal hun aanval namelijk wel succesvol zijn. In andere woorden: zodra je identiteit bekend geworden is, is deze rol waardeloos!
  De Vaandeldrager is daarnaast wel gewoon vatbaar voor de acties van andere nachtelijke rollen dan de Mad Scientists.

  - Lepelkoningin (m/v) (Let op!)
  De lepelkoningin beschikt over een levensgevaarlijk wapen: de lepel. De lepelkoningin mag één keer 's nachts een speler naar keuze bewusteloos slaan (uitschakelen) met haar lepelslag. De lepelkoningin kan hiermee wel de Vaandeldrager van Team Rumia uitschakelen, maar niet de persoon met de Zegen van de Grote Kleine Paraplu.

  - Kermisfan (Let op!)
  De Kermisfan kan modellen bouwen van alles. Gesteund door de godheid Huss, kan hij/zij zelfs een levensecht Lego-model bouwen om een uitgeschakelde speler te vervangen!
  De Kermisfan kan eenmalig 's nachts met een PM aan de spelleider een uitgeschakelde speler naar keuze terugbrengen in het spel. Deze speler doet vanaf het aanbreken van de volgende dag weer mee met het spel. De oude rol van de speler blijft daarbij bewaard. Als dit de Lepelkoningin is, kan deze niet opnieuw een speler uitschakelen als hij/zij dat voor zijn/haar eigen uitschakeling al een keer gedaan had.

  - PR-tengu (Let op!)
  De PR-tengu heeft een paarse naam, en dat maakt hem/haar natuurlijk heel belangrijk. De stem van een speler met deze rol is bij verbanningsstemmingen en moderatorsverkiezingen 2 stemmen waard.

  - Cosplayer (Let op!)
  Deze persoon kan zich als iemand anders voordoen dan hij/zij werkelijk is! Op een zelf gekozen moment in het spel mag deze persoon eenmalig de rol van een andere speler naar keuze aannemen, door dit per PM aan de spelleider te melden. De andere speler raakt die rol daarbij niet kwijt, en komt niet te weten dat hij/zij nu een dubbelganger heeft. Vanaf het begin van de volgende dag heeft de cosplayer de nieuwe rol, en behoudt die voor de rest van het spel. Alleen de standaardrol van die persoon wordt gekopieerd, een mogelijke speciale status dus niet.
  Let op: bij zijn/haar uitschakeling moet de cosplayer als rol 'cosplayer' melden, en niet de gecosplayde rol.
  Als de persoon die de cosplayer besluit te cosplayen een Mad Scientist, de Eerste Kameraad of een Gewone Fumoknuffelaar is, wordt de cosplayer een Gewone Fumoknuffelaar, zonder speciale krachten.

  - Gewone Fumoknuffelaar (gewone burger)
  De Gewone Fumoknuffelaar is een doorsnee goede TvH-er zonder speciale krachten. Deze rol kan meerdere keren in het spel voorkomen.

  - Moderator (burgemeester)
  Deze speciale status wordt op de tweede dag via een verkiezing aan een speler toegekend. Als een meerderheid van de spelers (>50%) later vindt dat de moderator niet geschikt is, wordt deze status weer afgenomen. Op elke dag die begonnen wordt zonder moderator, wordt opnieuw een verkiezing gehouden.
  Zolang een speler deze speciale status heeft, telt zijn/haar stem in verbanningsstemmingen als anderhalve stem. Dit gaat onmiddelijk in op de dag dat hij/zij verkozen wordt, en geldt meteen niet meer als hij/zij afgezet wordt.  KWAADAARDIGE FORUMLEDEN
  De twee kwaadaardige partijen hebben allebei als doel om alle spelers buiten hun eigen partij uit te schakelen.

  - Mad Scientists (wolven)
  De Mad Scientists hebben als doel om heel TvH voor hun levensgevaarlijke experimenten te gebruiken om zo een tijdmachine te bouwen. In andere woorden: de Mad Scientists kiezen elke nacht een speler uit om te ontvoeren en daarmee uit te schakelen, en als alle spelers buiten de Mad Scientists (de Eerste Kameraad inbegrepen) uitgeschakeld zijn, hebben zij gewonnen.
  De Mad Scientists weten van elkaar wie ze zijn, en mogen buiten het topic om vrijuit met elkaar overleggen.

  Als de speler die de Mad Scientists 's nachts besluiten te ontvoeren beschermd wordt door de Zegen van de Grote Kleine Paraplu, mislukt hun ontvoeringspoging. Als de speler die zij proberen te ontvoeren de Vaandeldrager van Team Rumia is, mislukt hun ontvoeringspoging, tenzij de Mad Scientists in het bericht aan de spelleider ook gemeld hebben dat ze weten dat deze persoon de Vaandeldrager van Team Rumia is. In dat geval slaagt hun ontvoeringspoging gewoon.
  Als de Mad Scientists besluiten iemand te ontvoeren en daarbij melden dat dit de Vaandeldrager van Team Rumia is, terwijl dat eigenlijk niet het geval is, mislukt hun ontvoeringspoging.
  Als de Cosplayer de rol van de Vaandeldrager aangenomen heeft, gelden voor hem of haar dezelfde regels als voor de Vaandeldrager.


  - Eerste Kameraad van de Rode Baksteencommunisten (Let op!)
  De Eerste Kameraad heeft als doel om een Rode Revolutie te verwezenlijken op TvH, en alle niet-communisten (ook de Mad Scientists) van het forum weg te krijgen. Elke nacht kiest hij een speler uit die in het diepste geheim een uitnodiging zal ontvangen om zich bij de Baksteencommunisten aan te sluiten. Dit doet hij door de naam van de ontvanger door te geven aan de spelleider, en dus niet door zelf een PM te versturen, en de ontvanger krijgt niet te horen van wie de uitnodiging komt. De speler die een uitnodiging ontvangt moet aan de spelleider doorgeven of hij/zij zich wel of niet bij de communisten aansluit, maar de Eerste Kameraad krijgt dit niet te horen. De Eerste Kameraad weet dus niet hoeveel communisten er al zijn. Het aantal communisten kan razendsnel groeien, omdat ook nieuwe communisten ieder weer een andere speler een uitnodiging mogen sturen (zie hieronder).

  Wanneer de Eerste Kameraad denkt dat de tijd rijp is, mag hij of zij de Revolutie uitroepen. Dit moet 's nachts doorgegeven worden aan de spelleider, en de volgende ochtend breekt dan de Revolutie aan. Op dat moment verliezen alle communisten hun oude rollen, en moeten zij zich in hun eerstvolgende post op het topic bekendmaken als Baksteencommunisten. Ze vormen dan gezamenlijk een derde partij, naast de Mad Scientists en de Goede Forumleden. Bovendien krijgen zij vanaf dat moment het recht om buiten het topic vrijuit met elkaar te overleggen over hun stemmen. Vanaf het moment dat de Revolutie uitgeroepen wordt, worden er geen uitnodigingen meer verstuurd, en is het doel van de communisten om samen alle andere spelers uit het spel te werken. Als dat ze lukt, hebben de communisten samen gewonnen, ongeacht hun oude rollen.

  In het communisme zijn uiteraard alle kameraden gelijk, maar de Eerste Kameraad is net iets gelijker dan de rest. Alleen de Eerste Kameraad kan namelijk de Revolutie uitroepen, en als de Eerste Kameraad uitgeschakeld is, is dit niet langer mogelijk. De spelers die tot op dat moment communist geworden waren, kunnen dan dus niet meer als Baksteencommunist winnen, tenzij op dat moment de Revolutie al begonnen is. (Als er geen Revolutie gekomen is, kunnen ze uiteraard nog steeds met hun gewone partij (Mad Scientists of Goede Forumleden) winnen.) Als de Eerste Kameraad toevallig uitgeschakeld wordt in dezelfde nacht dat hij/zij aan de spelleider doorgeeft dat de Revolutie moet beginnen, dan gaat de Revolutie gewoon van start, maar zonder de Eerste Kameraad. Denk eraan dat de Eerste Kameraad zelfs na zijn/haar uitschakeling weer teruggebracht kan worden in het spel door de Kermisfan, waardoor een Revolutie alsnog weer mogelijk wordt.

  Wanneer de Eerste Kameraad uitgeschakeld wordt, mag deze bij zijn/haar uitschakeling niet bekendmaken dat hij/zij de Eerste Kameraad was! In plaats daarvan zal hij/zij beweren een Gewone Fumoknuffelaar (zonder speciale rol) te zijn geweest, waarbij de Eerste Kameraad zelf mag kiezen of hij/zij er wel of niet bij vermeldt dat hij/zij een communist was. De andere spelers zullen dus in principe tot het eind van het spel niet weten of er nog kans is dat de Revolutie uitbreekt of niet. Een uitzondering hierop zou het Meesterbrein van de Satorialliantie (ziener) kunnen zijn, omdat deze natuurlijk wel gewoon de rol van de Eerste Kameraad kan zien zolang die nog in het spel zit.

  De Eerste Kameraad kan op twee manieren winnen:
  - Geen Revolutie uitroepen maar (toevallig) als laatste speler overblijven.
  - De Revolutie uitroepen en samen met de andere communisten alle non-communisten uitschakelen.


  - Baksteencommunisten (Let op!)
  Wanneer een speler 's nachts een uitnodiging ontvangt van de Baksteencommunisten, mag hij/zij besluiten om ook communist te worden. Wanneer je communist wordt, laat je dit na het ontvangen van de uitnodiging en voor het begin van de volgende nacht aan de spelleider weten. Zowel goede rollen als Mad Scientists kunnen communisten worden, en wanneer ze dit doen blijft hun oude rol gewoon behouden. Als de Revolutie niet wordt uitgeroepen, winnen of verliezen deze spelers namelijk gewoon samen met de partij waar hun gewone rol bij hoort.
  Bovendien weten de communisten niet van elkaar wie er nog meer communist zijn, dus er is weinig dat ze kunnen doen om elkaar te helpen zolang de Revolutie nog niet begonnen is, behalve proberen om niet die mensen uit het spel te spelen waarvan ze vermoeden dat die mogelijk ook communisten zijn. Of je daar extra moeite voor doet mag je zelf weten.

  Er is slechts één ding dat onmiddelijk verandert als je communist wordt: voortaan mag je, naast de acties van je gewone rol, elke nacht een speler kiezen die (via de spelleider) een anonieme uitnodiging ontvangt om zich ook bij de Baksteencommunisten aan te sluiten. Je krijgt niet te horen of deze speler zich ook echt bij de Baksteencommunisten aangesloten heeft, en deze speler zal niet weten van wie de uitnodiging kwam.

  Hoe meer mensen zich bij de communisten aansluiten, hoe meer uitnodigingen er dus elke nacht verstuurd zullen worden, en hoe meer nieuwe communisten er dus bij kunnen komen. Je krijgt echter niet te weten wie de andere communisten zijn of met hoeveel ze zijn, tot op het moment dat de Revolutie aangekondigd wordt door de Eerste Kameraad.

  Maar let op: als je eenmaal communist geworden bent, kun je niet meer terug. Als de Revolutie uitgeroepen wordt door de Eerste Kameraad, kun je niet terugkrabbelen en toch gewoon aan je oude rol vasthouden, ook als blijkt dat de Communisten met te weinig zijn om het spel te kunnen winnen. Je lot is vanaf dat moment onlosmakelijk aan dat van de andere Baksteencommunisten verbonden. Door Communist te worden, maak je je eigen toekomst afhankelijk van het inschattingsvermogen van de Eerste Kameraad, wetende dat die misschien wel eens irrationeel zou kunnen handelen als hij/zij zich bedreigd voelt. Wees je hiervan bewust.

  Tot slot nog een belangrijk extra aspect van deze rol: het feit dat je Baksteencommunist bent is strict geheim voor de rest van de maatschappij, tot de dag dat de Revolutie aanbreekt. Je mag dit niet aan andere spelers bekendmaken, zelfs niet op het topic. Zelfs als de ziener beweert dat je een communist bent, zul je moeten ontkennen. Ook Mad Scientists onder elkaar mogen elkaar niet vertellen of ze Communisten zijn.

  Wanneer een communistische speler uitgeschakeld wordt, mag deze zelf bepalen of deze naast zijn/haar gewone rol ook het feit bekendmaakt dat hij/zij communist was. Het is echter niet toegestaan om expliciet te melden bij je uitschakeling dat je geen communist was, ook als je er echt geen was.

  Let op: Net zoals het niet toegestaan is om buiten het topic om spelers naar hun gewone rol te vragen, is het ook niet toegestaan om spelers (dood of levend) buiten het topic om te vragen of ze Baksteencommunisten zijn. Op het topic mag je dit wel vragen, maar een Baksteencommunist mag daarop niet eerlijk antwoorden. Dit is een van de belangrijkste regels van de organisatie van de Baksteencommunisten. Ook het feit dat je een uitnodiging van de Baksteencommunisten ontvangen hebt maar die niet aangenomen hebt is gevoelige informatie: je mag dit alleen op het topic en dus niet in privé-gesprekken aan elkaar melden. Als je de uitnodiging van de Baksteencommunisten aangenomen hebt of aan wilt nemen, mag je -opnieuw in verband met de geheimhoudingsregels van de organisatie van de Baksteencommunisten- hier niet op het topic over spreken. In andere woorden: zodra je in het openbaar over de uitnodiging praat, vervalt je recht om de uitnodiging aan te nemen.

  REGELS: Einde van het spel
  1. Het spel gaat in principe door totdat één van de partijen gewonnen heeft.

  2. Bij wijze van herhaling van het rollenoverzicht volgen hier de voorwaarden waaraan voldaan moet worden voordat een partij het spel gewonnnen heeft. Lees dit goed door.

  Zolang de Revolutie niet uitgeroepen is, geldt het volgende:

  - De Goede Forumleden (burgers) winnen als alle Mad Scientists uitgeschakeld zijn, en er nog tenminste 1 Goed Forumlid in leven is.
  Als naast dat Goede Forumlid ook de Eerste Kameraad nog leeft op dat moment, heeft hij verloren.

  - De Mad Scientists winnen als alle goede forumleden EN de Eerste Kameraad uitgeschakeld zijn.

  - De Eerste Kameraad kan alleen winnen als hij toevallig als enige aan het eind van het spel nog in leven is, terwijl de Mad Scientists en de Goede Forumleden allemaal uitgeschakeld zijn.

  Als de Revolutie wel is uitgeroepen geldt het volgende:

  - De Goede Forumleden (burgers) winnen als alle Mad Scientists (wolven) en Baksteencommunisten (inclusief de Eerste Kameraad) uitgeschakeld zijn.

  - De Mad Scientists winnen als alle Goede Forumleden en Baksteencommunisten (inclusief de Eerste Kameraad)uitgeschakeld zijn.

  - De Baksteencommunisten winnen als alle Mad Scientists en Goede Forumleden uitgeschakeld zijn.

  3. Als één partij absoluut zeker is van de overwinning, en er duidelijk geen enkele uitweg meer mogelijk is voor de andere partij(en), zal de spelleider het spel vervroegd beeindigen. De partij die zeker was van de overwinning heeft dan uiteraard gewonnen.

  4. Als een partij uitgeschakeld is, maar het spel nog niet voorbij is, zal de spelleider de uitschakeling van die partij op het topic bekendmaken. (Voorbeeld: De Revolutie wordt uitgeroepen, en op dat moment blijkt dat alle Mad Scientists stiekem communisten waren. Ze verliezen dan dus hun oude rol. De spelleider maakt dan tegelijk met het bekendmaken van het feit dat de Revolutie is aangebroken ook bekend dat de Mad Scientists niet langer een bedreiging vormen.)
  DEELNEMERS
  - Kermisfan112
  - Shiro
  - Remilia~
  - Mr.Kriesebo
  - T
  - Pyonta
  - Skip
  - XavC
  - Nekotaku
  - RemiliaxScarlet
  - Rockpad
  - TheEternalMokou
  - Olly
  - Omekeki
  - Yuki Kuro
  - Lyari
  - Faolinn
  - Toumyon
  - UNOwen

  Je kunt je inschrijven tot 28 maart. Op 29 maart worden de rollen verdeeld, en op 30 maart begint het spel. Je hebt dus twee weken om de regels te lezen! k;P Alvast veel plezier!


  Laatst aangepast door Urameshiya op do apr 18, 2013 11:28 pm; in totaal 24 keer bewerkt
  211nafsimreK
  211nafsimreK
  Onsterfelijk


  Leeftijd : 28
  Speciale vermogens : Crazy lego builder.

  Mad Scientists van TvH (Weerwolven ronde 17 - spelleider Urameshiya) Empty Re: Mad Scientists van TvH (Weerwolven ronde 17 - spelleider Urameshiya)

  Bericht van 211nafsimreK vr maa 15, 2013 11:17 pm

  Wauw, ik heb een rol :D
  Ik doe voor once weer mee, just because I said so if you included something kermis-like.
  Shiro
  Shiro
  Vaste forumganger (Lunatic Mode)


  Leeftijd : 24

  Mad Scientists van TvH (Weerwolven ronde 17 - spelleider Urameshiya) Empty Re: Mad Scientists van TvH (Weerwolven ronde 17 - spelleider Urameshiya)

  Bericht van Shiro vr maa 15, 2013 11:37 pm

  Ik schrijf me ook in!
  Remilia~
  Remilia~
  Schepper van de Zittende Dame


  Leeftijd : 27
  Speciale vermogens : Het creeëren en besturen van machtige lepels!

  Mad Scientists van TvH (Weerwolven ronde 17 - spelleider Urameshiya) Empty Re: Mad Scientists van TvH (Weerwolven ronde 17 - spelleider Urameshiya)

  Bericht van Remilia~ vr maa 15, 2013 11:41 pm

  Urameshiya schreef:

  - Lepelkoningin (m/v) (Let op!)
  De lepelkoningin beschikt over een levensgevaarlijk wapen: de lepel. De lepelkoningin mag één keer 's nachts een speler naar keuze bewusteloos slaan (uitschakelen) met haar lepelslag. De lepelkoningin kan hiermee wel de Vaandeldrager van Team Rumia uitschakelen, maar niet de persoon met de Zegen van de Grote Kleine Paraplu.  HAHA, wauw Ura, geweldig!
  Ik doe mee en heb er onwijs veel zin in.
  MR.Kriesebo
  MR.Kriesebo
  Forumyōkai


  Leeftijd : 23
  Speciale vermogens : logisch redeneren

  Mad Scientists van TvH (Weerwolven ronde 17 - spelleider Urameshiya) Empty Re: Mad Scientists van TvH (Weerwolven ronde 17 - spelleider Urameshiya)

  Bericht van MR.Kriesebo za maa 16, 2013 12:19 am

  Ik doe mee!

  Eerste ronde dat ik werkelijk hoop een wolf te zijn XD

  T
  T
  Onsterfelijk


  Leeftijd : 26
  Speciale vermogens : Matcha matcha matcha matcha

  Mad Scientists van TvH (Weerwolven ronde 17 - spelleider Urameshiya) Empty Re: Mad Scientists van TvH (Weerwolven ronde 17 - spelleider Urameshiya)

  Bericht van T za maa 16, 2013 12:32 am

  Dit. Is. Geweldig.

  Ik doe mee.
  Pyonta-kun
  Pyonta-kun
  Moderator


  Leeftijd : 33
  Speciale vermogens : 4 uur Flandre proberen te verslaan en niet ragequitten

  Mad Scientists van TvH (Weerwolven ronde 17 - spelleider Urameshiya) Empty Re: Mad Scientists van TvH (Weerwolven ronde 17 - spelleider Urameshiya)

  Bericht van Pyonta-kun za maa 16, 2013 1:15 am

  Skip en ik schrijven ons in. Ik moet zeggen dat ik nog niet alles heb gelezen, vooral niet op dit tijdstip. Maar het ziet er veelbelovend uit! Vooral de groep van de communisten.
  Nekotaku
  Nekotaku
  Moderator


  Leeftijd : 37
  Speciale vermogens : Kan in het binair tellen tot 10

  Mad Scientists van TvH (Weerwolven ronde 17 - spelleider Urameshiya) Empty Re: Mad Scientists van TvH (Weerwolven ronde 17 - spelleider Urameshiya)

  Bericht van Nekotaku za maa 16, 2013 1:43 am

  Nog helemaal niks gelezen, maar noteer me maar als deelnemer! Ik ga dit niet missen.
  XavC
  XavC
  Hemelbewoner


  Leeftijd : 28
  Speciale vermogens : Robotics

  Mad Scientists van TvH (Weerwolven ronde 17 - spelleider Urameshiya) Empty Re: Mad Scientists van TvH (Weerwolven ronde 17 - spelleider Urameshiya)

  Bericht van XavC za maa 16, 2013 2:18 am

  Blijkbaar is m'n post weg, maar ik schrijf me bij deze in.
  RemiliaxScarlet
  RemiliaxScarlet
  Vaste forumganger (Lunatic Mode)


  Leeftijd : 24
  Speciale vermogens : Thwomps.

  Mad Scientists van TvH (Weerwolven ronde 17 - spelleider Urameshiya) Empty Re: Mad Scientists van TvH (Weerwolven ronde 17 - spelleider Urameshiya)

  Bericht van RemiliaxScarlet za maa 16, 2013 11:48 am

  Count me in!
  Sophie
  Sophie
  Schepper van de Zittende Dame


  Leeftijd : 105
  Speciale vermogens : 132 woorden per minuut typen

  Mad Scientists van TvH (Weerwolven ronde 17 - spelleider Urameshiya) Empty Re: Mad Scientists van TvH (Weerwolven ronde 17 - spelleider Urameshiya)

  Bericht van Sophie za maa 16, 2013 5:19 pm

  Urameshiya schreef:
  Als de speler die de Mad Scientists proberen te ontvoeren de Vaandeldrager van Team Rumia is, mislukt hun ontvoeringspoging, tenzij de Mad Scientists in het bericht aan de spelleider ook gemeld hebben dat ze weten dat deze persoon de Vaandeldrager van Team Rumia is.

  Vraagje van Pyonta en mij, wat weerhoudt de wolven ervan om élke nacht te beweren dat hun slachtoffer de Vaandeldrager is?

  Verder heb ik nu alles gelezen, tof, heb er zin in! : D
  rockpad
  rockpad
  Hemelbewoner


  Leeftijd : 26
  Speciale vermogens : als een kikkergodin extra stage baas

  Mad Scientists van TvH (Weerwolven ronde 17 - spelleider Urameshiya) Empty Re: Mad Scientists van TvH (Weerwolven ronde 17 - spelleider Urameshiya)

  Bericht van rockpad za maa 16, 2013 6:57 pm

  ik doe ook wel mee
  alleen ga ik deze keer beter me best doen!
  TheEternalMokou
  TheEternalMokou
  Vaste forumganger (Lunatic Mode)


  Leeftijd : 23
  Speciale vermogens : Professioneel lurker

  Mad Scientists van TvH (Weerwolven ronde 17 - spelleider Urameshiya) Empty Re: Mad Scientists van TvH (Weerwolven ronde 17 - spelleider Urameshiya)

  Bericht van TheEternalMokou za maa 16, 2013 7:16 pm

  Skip schreef:
  Urameshiya schreef:
  Als de speler die de Mad Scientists proberen te ontvoeren de Vaandeldrager van Team Rumia is, mislukt hun ontvoeringspoging, tenzij de Mad Scientists in het bericht aan de spelleider ook gemeld hebben dat ze weten dat deze persoon de Vaandeldrager van Team Rumia is.

  Vraagje van Pyonta en mij, wat weerhoudt de wolven ervan om élke nacht te beweren dat hun slachtoffer de Vaandeldrager is?
  Ura schreef:Als de Mad Scientists besluiten iemand te ontvoeren en daarbij melden dat dit de Vaandeldrager van Team Rumia is, terwijl dat eigenlijk niet het geval is, mislukt hun ontvoeringspoging.
  ^Dus als ze zeggen dat het de vaandeldrager is, maar het is niet zo, dan hebben ze geen slachtoffer. Of lees ik dat verkeerd?

  Anyway, op aandringen van Ura en Shiro doe ik toch ook nog maar mee. Dus als ik het weer eens verknal moeten jullie hen de schuld geven!
  Urameshiya
  Urameshiya
  Beheerder


  Leeftijd : 32
  Speciale vermogens : Ik kan matcha detecteren op ongeveer 863 meter afstand.

  Mad Scientists van TvH (Weerwolven ronde 17 - spelleider Urameshiya) Empty Re: Mad Scientists van TvH (Weerwolven ronde 17 - spelleider Urameshiya)

  Bericht van Urameshiya za maa 16, 2013 8:28 pm

  TheEternalMokou schreef:
  Skip schreef:
  Urameshiya schreef:
  Als de speler die de Mad Scientists proberen te ontvoeren de Vaandeldrager van Team Rumia is, mislukt hun ontvoeringspoging, tenzij de Mad Scientists in het bericht aan de spelleider ook gemeld hebben dat ze weten dat deze persoon de Vaandeldrager van Team Rumia is.

  Vraagje van Pyonta en mij, wat weerhoudt de wolven ervan om élke nacht te beweren dat hun slachtoffer de Vaandeldrager is?
  Ura schreef:Als de Mad Scientists besluiten iemand te ontvoeren en daarbij melden dat dit de Vaandeldrager van Team Rumia is, terwijl dat eigenlijk niet het geval is, mislukt hun ontvoeringspoging.
  ^Dus als ze zeggen dat het de vaandeldrager is, maar het is niet zo, dan hebben ze geen slachtoffer. Of lees ik dat verkeerd?
  Wat Mokou zegt klopt. Het heeft alleen zin voor de Mad Scientists om te zeggen dat iemand de Vaandeldrager van Team Rumia is, als ze (bijna) zeker weten dat dat echt zo is. Als ze trouwens een keer iemand op de gewone manier aanvallen en het mislukt, weten ze nog niet zeker of dat dan de Vaandeldrager van Team Rumia is, want het zou ook door de Zegen van de Grote Kleine Paraplu kunnen zijn gekomen. Het is dus niet makkelijk voor hen om zeker te weten wie het is.

  Dat maakt de Vaandeldragersrol een heel krachtig wapen (of eigenlijk een schild) voor de good guys, maar alleen zolang zijn/haar identiteit geheim blijft. Jezelf bekendmaken met deze rol, zoals veel mensen met belangrijke rollen (heks, ziener en zo) in vorige rondes deden, gaat dus niet zomaar met deze rol. Daarmee maak je de rol waardeloos.

  Of eigenlijk niet helemaal, want als iemand die bijna door de verbanningsstemming eruit gegooid wordt verklaart de Vaandeldrager te zijn, weten de Mad Scientists niet of die persoon echt de Vaandeldrager is of gewoon bluft. Het is voor iedereen namelijk makkelijk om deze rol ten onrechte te claimen, want de echte Vaandeldrager zal niet zomaar opstaan als iemand anders beweert het te zijn. Want wat als de eerste die het beweerde te zijn eigenlijk een Mad Scientist is, die hem uit de tent probeert te lokken? Bovendien: er is geen enkele manier om te bewijzen dat jij het echt bent, tot je sterft. Maar als de Mad Scientists eenmaal weten dat jij het bent, kunnen ze die informatie gewoon bewaren en jou op een later moment uitschakelen, want als ze eenmaal weten dat jij het bent, vormt je rol voor hen geen bijzonder gevaar meer. De rest zal dan pas weten dat je de waarheid sprak als het al te laat is.

  Je ziet, deze rol kan een grote aanwinst voor de goede forumleden zijn, maar om de potentie ervan volledig te benutten, zal er flink gebluft en gelogen moeten worden. Sowieso geeft de aanwezigheid van deze rol de Mad Scientists ook wat extra denkwerk/speurwerk te doen. Het leek mij dus wel een leuke toevoeging om voor beide partijen strategische opties toe te voegen.

  Als ik toch nog iets over het hoofd heb gezien, of er nog iets onduidelijk is, wat best zou kunnen, dan hoor ik dat natuurlijk graag!

  Overigens: als de Cosplayer de rol van de Vaandeldrager aanneemt, gelden voor hem/haar dezelfde regels met betrekking tot uitschakeling door de Mad Scientists.
  Toumyon
  Toumyon
  Vaste forumganger (Phantasm)


  Leeftijd : 27
  Speciale vermogens : "The world you live in, is i."

  Mad Scientists van TvH (Weerwolven ronde 17 - spelleider Urameshiya) Empty Re: Mad Scientists van TvH (Weerwolven ronde 17 - spelleider Urameshiya)

  Bericht van Toumyon za maa 16, 2013 9:28 pm

  Waar is de lepel slaaf rol?
  Errrr...ik bedoel-ik doe mee!

  Maar ik heb wel een vraag, dus als de Mad scientists zijn uitgeschakeld.
  En er blijven alleen Burgers en communisten over, betekent dan dat de ronde gewoon door gaat of winnen dan de burgers automatisch?

  Gesponsorde inhoud


  Mad Scientists van TvH (Weerwolven ronde 17 - spelleider Urameshiya) Empty Re: Mad Scientists van TvH (Weerwolven ronde 17 - spelleider Urameshiya)

  Bericht van Gesponsorde inhoud


   Het is nu vr maa 24, 2023 10:19 am