Trappen van Hakugyokurō

Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

+3
Tanshu
Urameshiya
kyr2005
7 plaatsers

  Torchlight 2

  kyr2005
  kyr2005
  Gold Amiibo King


  Leeftijd : 29
  Speciale vermogens : Het ongelofelijke vermogen om slecht te zijn in touhou!

  Torchlight 2 Empty Torchlight 2

  Bericht van kyr2005 zo dec 02, 2012 1:23 am

  Torchlight 2 Torchlight2logo

  Jaren geleden redden de helden van Torchlight de wereld van een oud kwaad, Ordrak.
  Nu heeft iemand de bron van zijn kracht gestolen en probeert hiermee de balans van de 6 elementen te verstoren.
  Na dat jij de vernietigende kracht van hiervan hebt gezien, begin je aan een queeste om de vijand zijn ware identiteit te achterhalen en...
  oke, het verhaal is stom. Maar er is loot.... heel.. veel... loot

  loot!:

  Wat is torchlight 2?

  Torchlight 2 is het vervolg van Torchlight 1 (nee, ik verzin dit niet). Het is een hack&slash dungeon crawling rpg in de stijl van diablo, gemaakt door runic games. En als ik zeg in de stijl van diablo bedoel ik ook echt in de stijl van diablo
  Komt dit bekend voor?:

  En voor dat mensen die diablo kennen gaan schreeuwen; 'wat een rip-off!' zou ik jullie er op willen wijzen dat Runic games grotendeels bestaat uit mensen die diablo 2 gemaakt hebben. En niet diablo 3. Mensen die zowel 2 als 3 gespeeld hebben of gelezen hebben hoe een fiasco 3 was zullen hier denk ik enorm blij mee zijn.

  Voor mensen die de eerste torchlight gespeeld hebben kan ik u vertellen dat torchlight 2 VEEL beter is dan de eerste. Meer skills, meer vijanden, meer loot, meer alles. Natuurlijk zijn er nog andere dingen bij gekomen en daar gaan we het nu over hebben.

  Basic Gameplay

  Voor mensen die nog nooit van diablo gehoord hebben of het gewoon nog niet gespeeld hebben zal ik proberen uit te leggen hoe het werkt, maar ik ga torchlight 2 hier als voorbeeld nemen zodat ik ineens de unieke functies van torchlight 2 kan opnoemen.

  Laten we beginnen met de layout uit te leggen;
  click meh:

  besturing

  Je personage staat steeds centraal in het scherm, als je beweegt gaat de camera gewoon met je mee. Dat gezegd, je beweegt jezelf voor door links te klikken op de plek waar je heen wilt of door de linker muis knop ingedrukt te houden en je muis in de richting te houden van waar je wilt dat je personage heen loopt.

  Je kan zoals eerder vermeld tot 2 skills aan je rechter muisknop binden tegelijkertijd en daar tussen wisselen met de tab knop. De rest van je skills kan je op je hotkeys zetten en gebruiken door op de toets te drukken met het bijhorende nummer.

  Door links te klikken op een vijand val je deze aan met je standaard aanval die geen mana kost. Je kan ook bepaalde skills binden aan je linker muisknop al vind ik dat persoonlijk niet een al te goed idee. Omdat het niet heel moeilijk is om per ongeluk naast je vijand te klikken kan je de shift toets ingedrukt houden terwijl je aanvalt om te zorgen dat je personage blijft staan waar hij staat. Ook kan je ctrl indrukken om te zorgen dat je personage eerst in range van de vijand loopt en dan aanvalt, maar als je er naast klikt blijf je gewoon staan.


  Nu dat dat achter de rug is, ga ik wat dieper in gaan op bepaalde gameplay elementen te beginnen met;

  Levelen, classes, skills en stats

  Torchlight 2 heeft 4 classes die elk unieke skills hebben;

  Spoiler:

  Van links naar rechts;

  Outlander; De ranged class gespecialiseerd in dual pistols, bows en shotgonnes(nee dat is geen typ fout, zo noemen ze)

  Embermage; Dit is de mage die gebruik maakt van staffs/wands

  Berserker; Dit is de DPS melee class

  Engineer; De ietwat tanky class die gespecialiseerd is in het gebruik van grote wapens

  Nu zeg ik wel dat ze "gespecialiseerd" zijn in een bepaalde rol met een bepaald wapen, maar elke class kan elk wapen/armor gebruiken zolang ie de juiste stats heeft. Er zijn maar heel weinig items die class gebonden zijn. Bepaalde skills hebben een bepaald soort wapen nodig om uitgevoerd te worden, maar mocht je een Embermage willen spelen met een reuze hamer kan dit best.

  Door quests te voltooien en vijanden te verslaan verdien je XP, als je genoeg XP hebt ga je een level omhoog. Per level krijg je een skill point en 5 stat points. Door baas monsters te verlsaan krijg je fame. Fame is eigenlijk gewoon een aparte XP balk die als ie vol is je een extra skill point geeft.

  Skills

  Spoiler:
  Hierboven zie je het skill menu. Elke class heeft 3 skill strees. Zoals je ziet heb ik best wat geïnvesteerd in de skill tree die je momenteel ziet, de "aegis tree" van de engineer. Waarom is het teken van deze tree cake? geen idee.

  Zoals ik eerder al zij krijg je per level 1 skill point en per fame level nog één skill point. Je bent volledig vrij om deze te spenderen in welke skill dan ook ik welke tree dan ook. Wil je je vooral focussen op vuur magie bij de embermage maar vind je de teleport skill in de ijs-tree cool? dan kan dat! De enige restrictie die er is is dat je voor bepaalde skills een bepaald level moet zijn, maar het is niet zo dat je enorm veel punten moet investeren in een tree alleen maar voor een bepaalde skill.

  Spoiler:

  Zoals je hier boven ziet heb ik 5 van de 15 mogelijke punten in shieldbash. Elke keer als ik er een punt in steek gaan de stats van deze skill omhoog. zo heb ik nu 68% kans om een vijand te stunnen voor 1.8 seconden met shieldbash, en als ik er nog een punt in steek 70% kans om te stunnen voor 2 seconden.

  In elke skin kan je maximaal 15 punten steken. Per 5 punten krijg je een "tier bonus"

  Spoiler:

  Zoals je ziet heb ik de 1ste tier bonus, dit houd in dat de schade van shieldbash verhoogd word met 7.5x de armor van mijn momenteel gebruikte schild.

  Als ik bij tier bonus 2 zit word dit 10x i.p.v. 7.5 . Bij shieldbash zijn de tierbonusses nogal hetzelfde, maar bij andere skills kunnen tier 2 en 3 totaal anders zijn dan tier bonus 1.

  Stats

  Zoals ik hierboven al zij, per level krijg je 5 stat points. Deze kan je in vier verschillende stats steken met namen;

  Spoiler:

  Strength; Dit verhoogt de schaden die je doet met alle wapens en hoeveel schaden je doet met een critical hit.

  Dexterity; Verhoogt de kans om een critical hit te doen, verhoogt de kans om een aanval te ontwijken en verlaagt de hoeveelheid schade verlaagt word bij een "mislukte aanval"

  Focus; Verhoogt je maximum mana, de hoeveelheid element damage die je doet en de kans dat als je bij het dual wielden van wapens je met beide wapens tegelijk aanvalt.

  Vitality; Verhoogt je maximum levens, hoevel armor je hebt en je kans om te blocken met een schild.

  Je kan je punten spenderen hoe je wilt, en je character uniek maken. Wil je een tanky embermage? of een engineer die enorm hoge ontwijk kansen en critical hits heeft? het kan allemaal. Items hebben altijd een bepaald level OF stats nodig. Als je de juiste stads hebt kan je dus een item gebruiken voor je het "juiste" level bent.

  pets

  Spoiler:

  Tijdens dat je je character maakt krijg je ook de keuze tussen een van deze pets. Deze hebben hun eigen stats, levels, levens en zal je helpen in gevechten. Bovendien kan je je pet ook spells leren, waardoor deze bij bijvoorbeeld een leger zombies kan oproepen.

  Ook kan je op bepaalde plaatsen vissen en dan kan je die vissen voeren aan je pet waardoor ie voor een bepaalde tijd transformeert in een een ander wezen naargelang van wat je hem of haar voert. Zo kan je bijvoorbeeld je pet veranderen in een vuur spugende mimic kist.

  Maar een van de belangrijkste dingen;

  Spoiler:

  Je pet heeft een inventory. Hier kan je items insteken die je vind, en is in principe hetzelfde als je eigen inventory.

  Maar je pet is meer dan alleen een 2de inventory hij kan namelijk waar je ook bent terug naar de stad lopen en de items in zijn inventory verkopen.

  Maar wacht, er is meer!

  Je kan je pet een winkel lijstje mee geven, waardoor wanneer hij terug komt na een paar minuten hij potions, scrolls en andere handige dingen mee kan nemen. Dit is een enorm handige functie al zeg ik het zelf, anders zou je constant terug moeten gaan naar de stad om je loot te verkopen. En dat zou je moeten. Want er is loot. Heel. Veel. Loot.

  LOOT!!

  Loot is een belangerijk onderdeel van torchlight 2. Elke keer als je een kist opent of een vijand vermoord komt er een random loot uit, soms veel, soms weinig, en soms ontploffen dingen gewoon in een berg loot of regent het goud.

  LOOT:

  Trouwens, je moet niet op elk goud stukje klikken om het op te rapen gewoon er over lopen is goed genoeg.

  Multiplayer

  Torchlight 2 kan met een maximum van 6 mensen tegelijkertijd gespeeld worden en dit kan zowel via het internet als via lan.

  Elke speler zal zijn eigen loot drops hebben, dus loot kan niet voor je neus gestolen worden, wat in sommige games wel gebeurde en enorm frustrerend was.

  Mods

  runic games staat mods compleet toe, dus er zijn enorm veel mogelijkheden.


  Even een korte samenvatting;

  Pro's
  + unieke art style
  + Prachtige muziek die doet denken aan diablo 2
  + Goed game feel, de wapens en skills voelen goed
  + Enorm veel waar voor je geld
  + willekeurig gegenereerde werelden, niet elke playtrough is hetzelfde
  + Veel personalisering van je personage
  + talloze unieke functies zoals het pet systeem

  Con's
  - De art style spreekt sommige mensen niet aan
  - Het genre is op zich repetitief, dat is niet veel anders in torchlight 2
  - Het kan nogal chaotisch zijn
  - Alles kan nogal overweldigend zijn in het begin

  Ik heb moeite met dingen te verzinnen die negatief zijn dus laat ik het hier maar bij..

  Zoals ik bij de pro's al zij je hebt enorm veel waar voor je geld, maar ik heb nog niet eens gezegd hoeveel het kost!

  Op http://www.torchlight2game.com/ kost het 19.99$ en op steam 18.99€. Dit betekent dat steam alweer het duurste is want 19.99$=15.37€.

  Op steam is het ook mogelijk om een 4 pack te kopen voor 56.99€, dit betekent dat als je het met vier koopt ieder persoon 14.99€ betaald want dan wel weer iets goedkoper uitkomt.

  Op zowel de site van torchlight 2 als op steam kan je een gratis demo proberen van het spel.

  Het is niet een Enorm grafisch intensief spel, dus ik denk dat vrijwel iedereen het zou moeten kunnen spelen, maar als je niet zeker bent kan je alsnog de demo proberen.


  Laatst aangepast door kyr2005 op zo dec 02, 2012 10:08 pm; in totaal 4 keer bewerkt


  _______________________


  Torchlight 2 1337035954
  Urameshiya
  Urameshiya
  Beheerder


  Leeftijd : 31
  Speciale vermogens : Ik kan matcha detecteren op ongeveer 863 meter afstand.

  Torchlight 2 Empty Re: Torchlight 2

  Bericht van Urameshiya zo dec 02, 2012 9:05 pm

  Gaaf topic, Kyr! Ik speel weinig van dit soort spellen, dus 't is erg leerzaam. Als ik het zo zie lijkt het me wel leuk, dus ik ben van plan om de demo eens te gaan proberen. (Echt, als ik het niet doe mag je me poken tot ik het alsnog doe!)


  _______________________

  Namens het Dagelijks Bestuur van de Trappen van Hakugyokuro,

  Urameshiya
  CHIEF EXECUTIVE ADMINISTRATOR
  kyr2005
  kyr2005
  Gold Amiibo King


  Leeftijd : 29
  Speciale vermogens : Het ongelofelijke vermogen om slecht te zijn in touhou!

  Torchlight 2 Empty Re: Torchlight 2

  Bericht van kyr2005 zo dec 02, 2012 9:16 pm

  Urameshiya schreef:(Echt, als ik het niet doe mag je me poken tot ik het alsnog doe!)

  Daar zal ik je aan houden.


  _______________________


  Torchlight 2 1337035954
  kyr2005
  kyr2005
  Gold Amiibo King


  Leeftijd : 29
  Speciale vermogens : Het ongelofelijke vermogen om slecht te zijn in touhou!

  Torchlight 2 Empty Re: Torchlight 2

  Bericht van kyr2005 vr dec 21, 2012 5:17 pm

  Torchlight 2 is momenteel op steam 50% goedkoper. Het is een flash sale dus je moet je haasten :D 9,49€ voor een enorm goed spel :3

  (sorry voor de dubbele post)


  _______________________


  Torchlight 2 1337035954
  Tanshu
  Tanshu
  Vaste forumganger (Lunatic Mode)


  Leeftijd : 27
  Speciale vermogens : kwarktaart

  Torchlight 2 Empty Re: Torchlight 2

  Bericht van Tanshu vr dec 28, 2012 4:43 am

  Also, tumbleweeds.
  Torchlight 2 9A7A6E4B6AA753AABC2DB313F39BDE699D5CC2E6
  subtiele bump


  _______________________

  Torchlight 2 Tumblr_lnvz7sLSyU1qh6zmyo1_250
  NekoMithos
  NekoMithos
  Veelzijdige Phantasmagorist


  Leeftijd : 28
  Speciale vermogens : Kogels berekenen.

  Torchlight 2 Empty Re: Torchlight 2

  Bericht van NekoMithos vr dec 28, 2012 8:39 am

  Ik wil het wel eens met jullie tweetjes? (kyr en tanshu) spelen, als ik mijn laptop terug heb. de laptop die ik nu leen heeft 0 aan grafische krachten.
  kyr2005
  kyr2005
  Gold Amiibo King


  Leeftijd : 29
  Speciale vermogens : Het ongelofelijke vermogen om slecht te zijn in touhou!

  Torchlight 2 Empty Re: Torchlight 2

  Bericht van kyr2005 di jan 01, 2013 11:24 pm

  NekoMithos schreef:Ik wil het wel eens met jullie tweetjes? (kyr en tanshu) spelen, als ik mijn laptop terug heb. de laptop die ik nu leen heeft 0 aan grafische krachten.
  Klinkt goed hoor mithos :D

  Torchlight 2 is momenteel weer 50% goedkoper op steam!


  _______________________


  Torchlight 2 1337035954
  wolfie559
  wolfie559
  Paradijselijke poster


  Leeftijd : 29
  Speciale vermogens : Niks snappen van eender wat blijkbaar.

  Torchlight 2 Empty Re: Torchlight 2

  Bericht van wolfie559 wo jan 02, 2013 12:34 pm

  kyr2005 schreef:
  NekoMithos schreef:Ik wil het wel eens met jullie tweetjes? (kyr en tanshu) spelen, als ik mijn laptop terug heb. de laptop die ik nu leen heeft 0 aan grafische krachten.
  Klinkt goed hoor mithos :D

  Torchlight 2 is momenteel weer 50% goedkoper op steam!

  wowowow wanneer dat gebuert doe ik ook wel trug mee hoor


  _______________________

  Torchlight 2 Flandre
  cubedUranium
  cubedUranium
  Doodgewone heks (m/v)


  Leeftijd : 23

  Torchlight 2 Empty Re: Torchlight 2

  Bericht van cubedUranium vr feb 01, 2013 10:16 pm

  Ik vond het eerst super interessant, maar ik raakte langzaam interesse kwijt, ik zal het maar eens verder gaan spelen ofzo~
  Misschien moet ik afleren om altijd Easy mode te spelen, maakt het gelijk spannender.
  Tanshu
  Tanshu
  Vaste forumganger (Lunatic Mode)


  Leeftijd : 27
  Speciale vermogens : kwarktaart

  Torchlight 2 Empty Re: Torchlight 2

  Bericht van Tanshu vr feb 01, 2013 10:17 pm

  cubedUranium schreef:Ik vond het eerst super interessant, maar ik raakte langzaam interesse kwijt, ik zal het maar eens verder gaan spelen ofzo~
  Misschien moet ik afleren om altijd Easy mode te spelen, maakt het gelijk spannender.
  EEEHHH?? Easy modo?!?


  _______________________

  Torchlight 2 Tumblr_lnvz7sLSyU1qh6zmyo1_250
  kyr2005
  kyr2005
  Gold Amiibo King


  Leeftijd : 29
  Speciale vermogens : Het ongelofelijke vermogen om slecht te zijn in touhou!

  Torchlight 2 Empty Re: Torchlight 2

  Bericht van kyr2005 do feb 14, 2013 7:04 pm

  Torchlight 2 is op steam 50% goedkoper dit weekend! dat is 9,49€ voor een heel goed spel!


  _______________________


  Torchlight 2 1337035954
  kyr2005
  kyr2005
  Gold Amiibo King


  Leeftijd : 29
  Speciale vermogens : Het ongelofelijke vermogen om slecht te zijn in touhou!

  Torchlight 2 Empty Re: Torchlight 2

  Bericht van kyr2005 di apr 02, 2013 2:59 pm

  GUTS, runics eigen development tool voor torchlight 2 is nu uit. Dit maakt mods maken voor torchlight 2 enorm veel makkelijker omdat je hier mee praktisch ALLES in het spel mee kan aanpassen zoals jij dat wilt. Ook heeft torchlight 2 nu steamworkshop support wat het vinden en downloaden van mods heel wat makkelijker maakt! Bovendien is er nog een heleboel content bij gekomen waaronder nieuwe equipement en dungeons!

  Bovendien is het spel nog maar is 50% goedkoper op steam :D


  _______________________


  Torchlight 2 1337035954
  XavC
  XavC
  Hemelbewoner


  Leeftijd : 27
  Speciale vermogens : Robotics

  Torchlight 2 Empty Re: Torchlight 2

  Bericht van XavC di apr 02, 2013 9:56 pm

  Ziet er tof uit. Zou misschien eens het gokje kunnen wagen.
  kyr2005
  kyr2005
  Gold Amiibo King


  Leeftijd : 29
  Speciale vermogens : Het ongelofelijke vermogen om slecht te zijn in touhou!

  Torchlight 2 Empty Re: Torchlight 2

  Bericht van kyr2005 di apr 02, 2013 10:38 pm

  XavC schreef:Ziet er tof uit. Zou misschien eens het gokje kunnen wagen.
  Er is een demo beschikbaar! dus je kan altijd kijken of je het wat vind aan de hand daarvan :D


  _______________________


  Torchlight 2 1337035954
  cubedUranium
  cubedUranium
  Doodgewone heks (m/v)


  Leeftijd : 23

  Torchlight 2 Empty Re: Torchlight 2

  Bericht van cubedUranium zo apr 07, 2013 2:01 pm

  Hm, ben het opnieuw gaan spelen en dit keer op normal mode. Veel spannender :3

  Gesponsorde inhoud


  Torchlight 2 Empty Re: Torchlight 2

  Bericht van Gesponsorde inhoud


   Het is nu ma aug 08, 2022 12:46 pm