Trappen van Hakugyokurō

Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

+34
wolfie559
redtails
RakeStriver
Reym
Decidetto
Graan
Princess Sylvysprit
Rage
komodostache
Nekotaku
MR.Kriesebo
Lyari
XavC
Zigzagwolf
Nephilith
Scarlet
機械工学向上閣下
Tanshu
Pshycho Maniac
kyr2005
RemiliaxScarlet
Theedoekje
Shiro
T
Plaki
Ranivus
Info
Toumyon
Olly
Pyonta-kun
Hakurei Ninja
Urameshiya
Sophie
Remilia~
38 plaatsers

  Stelling van de week.

  RakeStriver
  RakeStriver
  Slapeloze pannentrommelaar


  Leeftijd : 31
  Speciale vermogens : Lezen, schrijven, luisteren... oh, moet het speciale vermogens zijn dan?

  Stelling van de week. - Pagina 12 Empty Re: Stelling van de week.

  Bericht van RakeStriver di nov 17, 2015 10:29 pm

  Stelling van de week:

  Sexspeeltjes en varianten hierop mogen verkocht worden op Nederlandse animeconventies.

  Op Nishicon is er enig verwarring en ongeloof onder sommige bezoekers, want er was een stand die niet eerder is opgevallen bij menige bezoekers: sexspeeltjes corner. Hier werden sexspeeltjes met dozen, versierd met anime-esque karakters of Japanse pornoactrices, verkocht in een (slecht) afgeschermde hoek. Sommigen beargumenteren dat dit wel typisch Japans is en dat dit geen probleem is, terwijl een andere groep vindt dat dit te ver gaat in hoeverre men mag tentoonstellen en verkopen op een conventie waar ook jongere personen rondlopen. Er is al een kleine discussie ontstaan in de TvH Skype chat, en verdere discussies breng ik hier naartoe om verder hierover te discussiëren. Hoe zijn jullie meningen hierover verdeeld?


  _______________________

  "Like the Fist of Stalin......... up your ass." Nikolai Belinski, Kino der Toten

  Stelling van de week. - Pagina 12 Capture2giStelling van de week. - Pagina 12 Nichijouep4yukoinshock1
  redtails
  redtails
  Vaste forumganger (Hard Mode)


  Leeftijd : 31
  Speciale vermogens : Dagelijks het woord "Pruts" gebruiken

  Stelling van de week. - Pagina 12 Empty Re: Stelling van de week.

  Bericht van redtails di nov 17, 2015 10:49 pm

  Ik zie geen probleem met 18+ artikelen aan jongeren te laten zien (dwz niet actief verstoppen). Kinderen worden constant blootgesteld aan 18+ dingen overal waar ze komen. Supermarkt die blikjes bier verkoopt, postkantoor die sigaretten heeft, bioscoop waar films met leeftijdsgrenzen gedraaid worden.. zelfs videospelletjes met een 16+ of 18+ sticker. Er wordt overal duidelijk aangegeven dat het gaat om 18+ materiaal en je wordt ook gewoon gevraagd naar je ID

  Op een con is het net zo. Je polsbandje geeft je leeftijd aan, waarmee je aan bepaalde 18+ events wel of niet binnengelaten wordt. In de dealerroom mag je geen alcohol-bevattende drank kopen als je nog geen 18 bent, en ook de 18+ doujin is off-limits. Een minimale leeftijd impliceert dus totaal niet dat het artikel afgeschermd hoeft te worden als we naar alle voorbeelden kijken. Seksualisatie van onze maatschappij, tja daar mag je je mening over hebben.

  Ik anticipeer wel een beetje dat con-organisatoren en/of sommige bezoekers dit dingetje keihard gaan opblazen en gaan optillen tot een witte ridder social justice fight à la tumblr, maar in de praktijk is er dus echt niks aan de hand. Ik heb eigenlijk vooral mensjes horen lachen en grapjes horen maken over die tengu stand
  kyr2005
  kyr2005
  Gold Amiibo King


  Leeftijd : 29
  Speciale vermogens : Het ongelofelijke vermogen om slecht te zijn in touhou!

  Stelling van de week. - Pagina 12 Empty Re: Stelling van de week.

  Bericht van kyr2005 di nov 17, 2015 10:59 pm

  Ik heb al vaker bodypillows, 18+ manga, anime en games gezien op cons. Ik zie het probleem niet.


  _______________________


  Stelling van de week. - Pagina 12 1337035954
  wolfie559
  wolfie559
  Paradijselijke poster


  Leeftijd : 29
  Speciale vermogens : Niks snappen van eender wat blijkbaar.

  Stelling van de week. - Pagina 12 Empty Re: Stelling van de week.

  Bericht van wolfie559 wo nov 18, 2015 10:30 am

  Meh zet de artikelen gewoon hoog genoeg zodat kinderen er niet aankunnen ofzo,of scherm het een beetje af afgezien van dat,,,, meh


  _______________________

  Stelling van de week. - Pagina 12 Flandre
  Bakuhatsu
  Bakuhatsu
  Zilveren Bloemenkijker


  Leeftijd : 30
  Speciale vermogens : Ik ben sterker dan Cirno

  Stelling van de week. - Pagina 12 Empty Re: Stelling van de week.

  Bericht van Bakuhatsu wo nov 18, 2015 11:14 am

  Ik vind dat je dat soort dingen best zou mogen verkopen, er komen immers veel 18-plussers en ecchi en erotica is gewoon een groot ding in anime.

  Maar ik vind wel dat het dan ook alleen voor 18-plus zichtbaar zou moeten zijn. Ik vind het heel kwalijk dat jongere kinderen er mee geconfronteerd worden. Niet alleen omdat ze te jong zijn, maar omdat het het imago van de conventies aantast. Ik wil niet dat mensen denken dat dit 18+ feestjes zijn of zo. En dat ouders hun kinderen niet naar cons laten gaan omdat er in elke dealerroom een poster ter grootte van een gemiddeld billboard in Tokyo of New York van Reisen die haar pantsu showt hangt. En dus hoekjes met seksspeeltjes behoorlijk zichtbaar zijn.
  Bovendien vind ik het zo goedkoop, net als slechte fanservice in anime. Alsof je dat nodig hebt om je con/anime interessant te maken.

  Dus ik zou het niet per se van de conventies weg willen halen, maar scherm het gewoon beter af, en verbied het showen van grote posters met hentai/ecchi dingen.
  Yukari
  Yukari
  Maker van Voedsel Dat Eruit Ziet Alsof Je Er Dood Van Gaat, Aldus UNOwen


  Leeftijd : 24
  Speciale vermogens : (Matcha)baksels.

  Stelling van de week. - Pagina 12 Empty Re: Stelling van de week.

  Bericht van Yukari wo nov 18, 2015 2:09 pm

  Elk jaar zie ik op allerlei conventies menig volledig naakte dakimakuracover of seksueel getinte figure. Ik vond het een beetje vreemd om de onahole-hoek op Nishicon te zien en snap niet waarom iemand zijn seksspeeltjes op een con zou willen kopen, maar te ver gaat het naar mijn mening niet.
  Al helemaal niet als het gaat om kinderen die eraan blootgesteld worden. De meeste dozen zien er niet beduidend ongepaster uit dan die dakimakuracovers of figures en het is vrij nutteloos om de hoek weg te halen om ervoor te zorgen dat kinderen niet in contact komen met dat soort dingen, want dat komen ze uiteraard toch wel.
  Dit doet me een beetje denken aan afgelopen Atsusacon, waar in de gameroom een computer met Nekopara stond. Dat vind ik een stuk minder gepast voor een conventie voor alle leeftijden dan de verkoop van onaholes, eigenlijk.


  _______________________

  Stelling van de week. - Pagina 12 2yuc3lj
  Graan
  Graan
  Graan


  Leeftijd : 31
  Speciale vermogens : Groeien

  Stelling van de week. - Pagina 12 Empty Re: Stelling van de week.

  Bericht van Graan wo nov 18, 2015 3:43 pm

  Wat mij betreft mogen alle vormen van seksueel getinte content in anime/manga en dergelijke aardig omlaag geschroefd worden. Seksspeeltjes op een anime conventie is een flinke stap in de tegenovergestelde richting, en als het die kant op gaat wil ik me er alleen nog maar minder mee associeren.

  Dat het bestaat vind ik geen probleem, maar houd het dan wel privé. In het openbaar vind ik het ongepast.


  _______________________

  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7.
  7 konten.
  Pyonta-kun
  Pyonta-kun
  Moderator


  Leeftijd : 33
  Speciale vermogens : 4 uur Flandre proberen te verslaan en niet ragequitten

  Stelling van de week. - Pagina 12 Empty Re: Stelling van de week.

  Bericht van Pyonta-kun do nov 19, 2015 5:37 pm

  Ik vraag me af of conventies niet vanaf het begin af aan al strafbaar zijn, of in ieder geval de dealers. Ik ben inmiddels ook alweer 26, dus wat ik zie maakt mij allemaal niet uit en mag het van mij allemaal wel, maar denk er eens over na. Al die dakimakuras en 18+ doujin die daar gewoon liggen, sommigen achter de balie gewoon in zicht van iedereen, waaronder minderjarigen. Sinds wanneer is dat legaal?

  Een beetje zoeken op google kom ik op deze pagina:
  http://www.buro240a.nl/view.cfm?template=faq&thema_id=18&ref_page_id=7407#libobj206
  Dit gaat over video en game materiaal, maar ik ga ervan uit dat 18+ beeldmateriaal geen onderscheidt maakt van een film, game of een getekend personage. Het blijft 18+ materiaal.
  Wat ik uit deze pagina opmaak, is dat het verboden is om dit soort materiaal tentoon te stellen. Er wordt zelfs gezegd dat producten die een leeftijdsgrens hebben van 12 jaar niet vertoont mag worden. Nu weet ik dat deze regel sowieso niet wordt nageleefd, ik heb vaak genoeg beelden van Assassin's Creed (PEGI 18) zien langskomen in de Game Mania, maar dat is niet het punt van de discussie. Ik ben alleen de regels aan het opzoeken van hoe het zou moeten zijn op dit moment.

  Dus, als deze regel van toepassing is op de dealers in de conventies (en ik zou niet weten waarom niet), dan zijn ze überhaupt in overtreding.

  Dan de stelling: "Sexspeeltjes en varianten hierop mogen verkocht worden op Nederlandse animeconventies.".
  Het antwoord is dus op dit moment, nee, tenzij de animeconventies 18+ worden en minderjarigen geen toegang krijgen.

  Ik moet ook zeggen dat ik het hier volledig mee eens ben. Het heeft me altijd al verbaasd. Tegenwoordig kijk ik er niet meer naar om maar een paar jaar terug voelde ik me er zelfs een beetje onprettig bij. Over het algemeen, ben ik het met Bakuhatsu eens.

  Bakuhatsu schreef:
  Maar ik vind wel dat het dan ook alleen voor 18-plus zichtbaar zou moeten zijn. Ik vind het heel kwalijk dat jongere kinderen er mee geconfronteerd worden. Niet alleen omdat ze te jong zijn, maar omdat het het imago van de conventies aantast.

  ...

  Dus ik zou het niet per se van de conventies weg willen halen, maar scherm het gewoon beter af, en verbied het showen van grote posters met hentai/ecchi dingen.

  Dit, eigenlijk. Desnoods maak je een aparte hoek waar je alleen toegang kan krijgen met een geldig ID waarin je aantoont dat je 18+ bent, en daar al je 18+ stuff neer zet. Komt wel een aspect bij kijken voor het huren van een tafel als je zowel 18+ als niet verkoopt, maar dat is niet mijn probleem. Want zoals men al zei, het is wel onderdeel van de wereld en zeg nou zelf, de meesten van ons hebben er vast ook wel eens behoefte aan.

  Tot slot wil ik nog iets delen wat Sophie opviel op Nishicon. Er zaten mensen het spel Cards against humanity te spelen waaronder een paar duidelijk minderjarigen. Er kwamen termen naar voren zoals "smegma" en "masturberen" waarin de minderjarigen aan de ander vroegen wat dit betekend. Ik weet niet zo goed wat ik hiermee moet. Het is mijn zaak eigenlijk niet, maarja. Niet mijn probleem.


  _______________________

  ケロです
  Tanshu
  Tanshu
  Vaste forumganger (Lunatic Mode)


  Leeftijd : 27
  Speciale vermogens : kwarktaart

  Stelling van de week. - Pagina 12 Empty Re: Stelling van de week.

  Bericht van Tanshu do nov 19, 2015 9:04 pm

  Zet expliciet grafische dingen dan inderdaad in een speciale ruimte.
  Zeggen dat kinderen toch wel in aanraking met zulke dingen komen vind ik nogal slap. Als tiener op conventies WILDE ik helemaal niet plots pornografisch materiaal tegenkomen. Dat is echt wel heel wat anders dan het zien van alcohol of tabak. Het kan me werkelijk niet schelen of het aanwezig is of niet maar deel het dan wel op een redelijke manier in zodat je er niet langs hoeft te komen als je dat soort dingen liever vermijdt.


  _______________________

  Stelling van de week. - Pagina 12 Tumblr_lnvz7sLSyU1qh6zmyo1_250
  redtails
  redtails
  Vaste forumganger (Hard Mode)


  Leeftijd : 31
  Speciale vermogens : Dagelijks het woord "Pruts" gebruiken

  Stelling van de week. - Pagina 12 Empty Re: Stelling van de week.

  Bericht van redtails vr nov 20, 2015 9:15 am

  Discussie komt meer neer op wat jij zelf acceptabel vind, en dat is niet heel relevant voor de discussie. Die NL wet vind ik sowieso slappe hap tov wat ik dagelijks op televisie en in het straatleven publiekelijk zie (zie voorbeelden hieronder).

  In deze thread komt ook duidelijk naar voren dat men vind dat er een verschil is tussen PEGI18 (wat dus overdag gewoon op televisie is) en seksueel-getinte dingen. In Amsterdam staan de hoeren overdag praktisch naakt voor de ramen. Ook op standaard televisiezenders gaat na 23:00 of 24:00 de knop om en heb je alleen maar pornoreclame om maar even een voorbeeld te noemen van seksueel-getint materiaal waar je als kind of tiener aan blootgesteld wordt.

  Een argument gebruiken zoals "ter bescherming van de kinderen" is een loze leus. Als je zoiets claimt, vertel dan in ieder geval tegen wat of wie je die kinderen wil beschermen en waarom dat belangrijk is op morele of ethische gronden. Het kan namelijk zomaar zijn dat je claim niet gegrond is, terwijl dat voor anderen helemaal niet duidelijk is als je geen details geeft. Beschermen tegen de boze adulte wereld? Beschermen tegen het krijgen van seksuele voorlichting? Ik heb dus gewoon in m'n vroege tienerjaren seksuele voorlichtin gehad op de middelbare en kan me niet voorstellen dat ze dat tegenwoordig niet meer doen.
  Urameshiya
  Urameshiya
  Beheerder


  Leeftijd : 31
  Speciale vermogens : Ik kan matcha detecteren op ongeveer 863 meter afstand.

  Stelling van de week. - Pagina 12 Empty Re: Stelling van de week.

  Bericht van Urameshiya vr nov 20, 2015 9:45 pm

  Ik sluit me bij Graan aan. Er is niks op tegen dat dergelijke handelswaren bestaan en verkocht worden, maar ik vind niet dat het op een conventie thuishoort, laat staan (zo goed als) open en bloot in de dealerroom.

  redtails schreef:Discussie komt meer neer op wat jij zelf acceptabel vind, en dat is niet heel relevant voor de discussie.
  Niet relevant? Gaat de discussie dan niet precies daarover? Over onze meningen over wat er acceptabel is op een con?
  Sophie
  Sophie
  Schepper van de Zittende Dame


  Leeftijd : 104
  Speciale vermogens : 132 woorden per minuut typen

  Stelling van de week. - Pagina 12 Empty Re: Stelling van de week.

  Bericht van Sophie vr nov 20, 2015 11:43 pm

  Ik ben voor scheiding van 18+ en de rest, en dan van álles, dus ook lewd dakimakuras en hentai doujinshis etc.

  Echter is dit in de praktijk lastig omdat dealers vaak zowel 18+ dingen als normale dingen verkopen, en dan dus twee stands zouden moeten huren/bemannen.

  Wat me wel echt liet schrikken waren dus die drie jonge meisjes zonder begeleiding van 16, 15 en 12, die met een 36 jarige man Cards against humanity speelden en idd continu vroegen wat die termen betekenden. Dat is toch echt zeer ongepast naar mijn mening en zou niet moeten kunnen. Helaas was ik te laf om er wat van te zeggen, volgende keer beter hoop ik.

  Ik denk dat het voor een con ook beter is om de hentai in de dealerroom weg te stoppen als je kijkt naar negatieve publiciteit die we soms krijgen en om de ouders van het jonge publiek gerust te stellen.
  Snakke
  Snakke
  Shmupping and Skiing


  Leeftijd : 25
  Speciale vermogens : Discipel zijn van de grote god Marsupilcoatl

  Stelling van de week. - Pagina 12 Empty Re: Stelling van de week.

  Bericht van Snakke za nov 21, 2015 7:58 pm

  Ik heb er altijd de volgende filosofie over gehad: Je moet 18+ dingen niet ontkennen, maar je moet het ook niet promoten.

  Dit kan je ook toepassen op deze situatie denk ik. Mag er 18+ materiaal zijn op cons? Ja, natuurlijk. Moet het open en bloot tentoongesteld worden?  Neen, dat niet.

  Ik moet natuurlijk wel zeggen dat ik niet veel van cons afweet en dat ik nog maar juist 18 ben, dus waarschijnlijk verandert mijn gedachten over dit onderwerp nog.
  RedRayne13
  RedRayne13
  Vaste forumganger (Easy Mode)


  Leeftijd : 26
  Speciale vermogens : Gedaanteverandering.

  Stelling van de week. - Pagina 12 Empty Re: Stelling van de week.

  Bericht van RedRayne13 ma nov 23, 2015 9:26 pm

  Ik vind niet dat het 18+ materiaal op cons verboden moet worden. Mij maakt het dus ook niet uit dat het er gewoon tussen ligt. Maar ik kan me indenken dat sommige mensen zich er zorgen over maken. Een 18+ sectie in de dealerroom zou niet zo'n slecht idee zijn.

  Als ze 18+ materiaal in de dealerrooms verbieden moeten ze dan niet ook alle half naakte cosplays verbieden?

  Gesponsorde inhoud


  Stelling van de week. - Pagina 12 Empty Re: Stelling van de week.

  Bericht van Gesponsorde inhoud


   Het is nu do jul 07, 2022 12:55 pm