Trappen van Hakugyokurō

Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

  Wat is de bedoeling van dit deel van het forum? (+ de kalender)

  Urameshiya
  Urameshiya
  Beheerder


  Leeftijd : 31
  Speciale vermogens : Ik kan matcha detecteren op ongeveer 863 meter afstand.

  Wat is de bedoeling van dit deel van het forum? (+ de kalender) Empty Wat is de bedoeling van dit deel van het forum? (+ de kalender)

  Bericht van Urameshiya wo aug 31, 2011 4:13 am

  Over dit sub-forum
  In het Touhounieuws-forum kan iedereen, zowel moderators als de rest van de leden, Touhou-gerelateerd nieuws posten en reageren op nieuws dat anderen hebben gepost. Wat wel of niet post-waardig is, dat laat ik dus grotendeels aan iedereens eigen oordeel over.

  Wel zou ik enkele richtlijnen voor willen stellen om dit sub-forum boeiend en opgeruimd te houden. Er staan waarschijnlijk weinig verrassingen tussen, maar voor wie niet zeker weet of een bepaald nieuwtje wel of niet geschikt is om hier te posten, kan het geen kwaad deze richtlijnen door te lezen.

  Om mee te beginnen, maakt het in principe niet uit als het om kleinschalig of onbelangrijk nieuws gaat, ook of het een nieuwtje van een enkele zin of een heel verhaal is, doet niet terzake: als je meent dat het genoeg nieuwswaarde heeft om interessant te kunnen zijn voor andere leden, dan is dat genoeg reden om het hier te posten.

  Ter illustratie...
  Geen nieuwswaarde: Ik heb een nieuwe highscore gezet
  Wel nieuwswaarde: ZUN weegt voor het eerst in z'n leven meer dan 50 kilo

  Ook groot nieuws dat de meeste andere leden waarschijnlijk al gehoord zullen hebben, over bijvoorbeeld de release van een nieuw officieel spel, is natuurlijk welkom, omdat dat soort grote nieuwsberichten het juist waard zijn te bespreken.

  Dus...
  Ook nieuwswaarde: Op 11 september aanstaande ligt het nieuwe Touhouspel in de winkels

  Wat belangrijker is dan de omvang van het nieuws dat je post, is dat het actueel en Touhou-gerelateerd is. Als je gebeurtenissen wilt bespreken die niets met Touhou te maken hebben, of Touhou-gerelateerde zaken die niet recent gebeurd zijn, hebben we daar andere sub-fora voor.

  Topics die uit enkel geruchten of speculatie bestaan, horen natuurlijk ook niet hier thuis.

  Geen geschikt topic voor dit sub-forum: Zou IOSYS op Comiket 85 een nieuw album uitbrengen?

  Tot slot is het in gevallen van ongebruikelijk of erg vers nieuws handig om een bron te vermelden. Als we weten waar het nieuws vandaan komt, is het immers makkelijker er een zinnig gesprek over te voeren.

  LET OP: Het is in dit sub-forum toegestaan om als maker van een topic direct op je eigen topic te antwoorden. Je mag hier dus dubbel-posten, als het om het eerste en tweede bericht van je topic gaat. Zo kun je, als je wilt, een nette scheiding aanbrengen tussen het nieuws dat je wilt delen en je eigen reactie op dat nieuws.


  Over de kalender
  Het is voor alle gebruikers mogelijk om bij het plaatsen van een topic in het Touhounieuws-forum een kalenderdatum aan te geven waarop een gebeurtenis waarover het topic gaat, plaats zal vinden. Dit is uiteraard alleen zinvol voor topics over toekomstige gebeurtenissen, zoals releasedata of evenementen.

  Andersom is het ook mogelijk direct op de kalender een gebeurtenis aan te maken. Deze gebeurtenis zal dan automatisch ook als topic in het Touhounieuws-forum geplaatst worden.

  Let er bij het gebruik van de kalender op, elke gebeurtenis een topictitel te geven die de gebeurtenis helder en bondig beschrijft. Het is namelijk de topictitel die als naam van de gebeurtenis op de kalender zal verschijnen.
  De gebeurtenissen van de komende dagen zijn ook onderaan de indexpagina te vinden.

   Het is nu do jul 07, 2022 12:57 pm