Trappen van Hakugyokurō

Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

+2
Sophie
Bakuhatsu
6 plaatsers

  Politiek en persoonlijke relaties

  Bakuhatsu
  Bakuhatsu
  Zilveren Bloemenkijker


  Leeftijd : 30
  Speciale vermogens : Ik ben sterker dan Cirno

  Politiek en persoonlijke relaties Empty Politiek en persoonlijke relaties

  Bericht van Bakuhatsu wo jan 27, 2016 12:23 pm

  Hallo~

  Ik zit al een hele tijd te worstelen met een politiek vraagstuk, en het leek me leuk om dat hier in de groep te gooien gezien het succes van het topic over de Political Compass. Vorig jaar was ik activist tegen het jeugdloon en zat ik heel erg in de SP-hoek (Socialisten). Door nieuwe inzichten is m'n partijvoorkeur echter 180 graden gedraaid en zou ik nu VVD (Liberalen) stemmen. Ik trok best veel op met SP'ers, maar bij die partij zijn er die de rechts georiënteerde mensen haast verketteren. Aan de andere kant doen veel VVD'ers dat ook met links georiënteerde mensen. Ik ben nog steeds activist en trek nog regelmatig op met mensen die links georiënteerd zijn, dus ik zit nogal tussen die twee werelden in.

  Bij de SP zitten echt heel veel lieve mensen en ik vind het jammer dat ik bij ze weg ben gegaan, maar ik ben het simpelweg niet eens met hun standpunten. Nu is het niet moeilijk om een goede discussie te voeren en concluderen dat je het niet eens bent met elkaar. We agree to disagree.
  Maar, nu komt het, sommige standpunten, van de SP, maar bijvoorbeeld ook van de PVV (extreem rechts), of de SGP (religieuzen) kan ik absoluut niet verteren. Betekent dat, dat ik daarmee ook een hekel zou kunnen hebben aan bepaalde personen, omdat ze zich inzetten voor iets wat ik verwerpelijk vind? En andersom. Terwijl ik ook weet dat het hele aardige mensen zijn en gewoon leuk met ze om kan gaan. Wanneer we het over politieke vraagstukken hebben komt het ge-"wtf hoe kun je dat vinden?!" Bij wijze van spreken...

  Dus mijn vraag is:
  In hoeverre heeft je politieke oriëntatie invloed op je persoonlijke relaties?
  Sophie
  Sophie
  Schepper van de Zittende Dame


  Leeftijd : 104
  Speciale vermogens : 132 woorden per minuut typen

  Politiek en persoonlijke relaties Empty Re: Politiek en persoonlijke relaties

  Bericht van Sophie wo jan 27, 2016 2:47 pm

  Ik denk dat dit iets is waar iedereen vroeg of laat wel eens mee te maken krijgt.

  Belangrijke personen in mijn leven hebben ook wel eens gestemd op partijen die naar mijn mening soms walgelijke suggesties deden. Natuurlijk kan ik me hier heel kwaad om maken, dat heb ik ook wel eens gedaan, maar uiteindelijk verandert er meestal niets aan de mening van deze personen. Soms weten ze gewoon echt niet beter, iedereen maakt wel eens zwakke keuzes.

  Wat voor mij het beste werkt is om er maar vanuit te gaan dat iedereen het beste met de samenleving voor heeft. De mensen waar ik het niet mee eens ben negeer ik verder gewoon compleet wat betreft politiek. Gewoon niet in discussie gaan of over politiek beginnen als je weet dat je boos kan worden op hun meningen/partij.

  Tritium
  Tritium
  Vaste forumganger (Hard Mode)


  Leeftijd : 30
  Speciale vermogens : The power to offend everyone while trying to be funny

  Politiek en persoonlijke relaties Empty Re: Politiek en persoonlijke relaties

  Bericht van Tritium wo jan 27, 2016 2:50 pm

  In mijn geval heeft het geen enkel effect. Al is dat hoofdzakelijk omdat ik weinig persoonlijke relaties heb en ik met hun niet over politiek praat. Me ouders zijn een uitzondering omdat ik het niet met me vader eens ben maar het is en blijft me vader.

  Op het middelbaar daarentegen, mijn kliek bestond uit heel gevarieerd volk waaronder een neo-nazi, een (Amurican) kapitalist, iemand die er gewoon geen shit om gaf, een (redelijk kalme) moslim en iemand die richting het communisme leunde(ik).

  Dus mij zou het nominaal weinig moeten boeien wat voorn politieke oriëntatie je hebt, is alleen maar leuk om over te discussiëren(en belachelijk te maken in het volle zicht).


  _______________________

  "Boss of Touhou 6: vampire girl who wants to go outside,
  Boss of Touhou 15.5: socioeconomic inequality"-Mr Frog
  redtails
  redtails
  Vaste forumganger (Hard Mode)


  Leeftijd : 31
  Speciale vermogens : Dagelijks het woord "Pruts" gebruiken

  Politiek en persoonlijke relaties Empty Re: Politiek en persoonlijke relaties

  Bericht van redtails wo jan 27, 2016 3:45 pm

  Als tiener had ik vaak ruzie met anderen over politieke dingetjes. Op een gegeven moment heb ik vernomen dat vrijwel niemand het leuk vind om z'n mening geconfronteerd te krijgen. Heel kinderachtig, maar waar; men zoekt nou eenmaal naar innerlijke rust en niet graag naar conflict. In persoonlijke relaties moet je dan ook gewoon niet over politiek gaan praten, tenzij beiden hebben aangegeven hier plezier van te hebben..
  Urameshiya
  Urameshiya
  Beheerder


  Leeftijd : 31
  Speciale vermogens : Ik kan matcha detecteren op ongeveer 863 meter afstand.

  Politiek en persoonlijke relaties Empty Re: Politiek en persoonlijke relaties

  Bericht van Urameshiya wo jan 27, 2016 9:25 pm

  Voor de meeste standpunten kan ik doorgaans wel enig begrip opbrengen, ook als ik het er zelf niet mee eens ben, en dan maakt het voor de mening die ik over een persoon heb ook weinig uit. Als het echter om extreme standpunten gaat, dan zorgt het bij mij wel degelijk dat ik anders tegen iemand aan kan gaan kijken. Noem het vooringenomen, maar mensen verliezen bij mij toch wel wat respect-punten als ik weet dat ze bijvoorbeeld op de PVV stemmen,
  Kazatski
  Kazatski
  Hemelbewoner


  Speciale vermogens : Geen speciale vermogens hebben

  Politiek en persoonlijke relaties Empty Re: Politiek en persoonlijke relaties

  Bericht van Kazatski ma feb 08, 2016 7:53 pm

  Eerlijk gezegd is het niet iets waar ik op let en zo lang mensen het niet te veel proberen mengen in de dagelijkse omgang, maakt het mij ook niet uit. Dus als je als PVV-stemmer constant begint over hoe de je buitenlanders weg wilt hebben o.i.d. dan ben ik je vrij snel zat (niet dat ik echt mensen ken die zo zijn maar het gaat om het idee). Verder lijkt het over het algemeen er,voor mij, op neer te komen dat de mensen met dezelfde interesses en/of gezellig zijn om mee om te gaan, ofwel je politieke standpunt niet veel kan schelen, ofwel op veel punten hetzelfde denken.

  Zoals je misschien wel gezien hebt in het Political Compass topic sta ik "ver" van de andere mensen hier op het forum. Echter, ik heb nog niet op wat voor manier dan ook daar "last" van gehad ofzo, dus ik denk dat je wel zou kunnen stellen dat het voor mij niet heel veel uitmaakt.

  Als het dan toch op een politieke discussie uitkomt, zijn eigenlijk de enige mensen waar ik niet mee overweg kan de mensen die alleen maar vinden dat zij gelijk hebben en niet bereid zijn om hun standpunt te veranderen of op z'n minst toegeven dat de ander misschien wel gelijk kan hebben, of ze het daar nu mee eens zijn of niet. Maar eigenlijk ga ik sowieso vrij weinig met die mensen om, omdat ze vaak in andere dingen dan ook vrij stellig zijn, waardoor ik ze eigenlijk irritant vind ongeacht hun politieke voorkeur.

  Gesponsorde inhoud


  Politiek en persoonlijke relaties Empty Re: Politiek en persoonlijke relaties

  Bericht van Gesponsorde inhoud


   Het is nu do jul 07, 2022 3:23 pm